Да се посмеем: 12-те зодии под карантина

За Телецът животът в изолация е нормално състояние, Близнаците се чудят как да изобретят перфектната маска за разкрасяване

14 Април 2020 г.

Как реагират представителите на различните зодии на социалната изолация?

Избрахме да разведрим ситуацията с пандемията като направим тази прогноза:

Овен: Имате нужда от нещо? Овенът е чакал цял живот, за да ви покаже как точно се е подготвил в случай на бедствие. Въже? Боб? Сланина? Болкоуспокоителни и антибиотици с изтекъл срок на годност? Има всичко! Но, по дяволите (*поглежда с овчи поглед към нощното шкафче на леглото си*) – тези батерии как така се изтощиха толкова бързо?

Телец: През последните години телецът почти не е напускал пределите на дома си (освен при крайна необходимост), тъй че той е запознат отлично с идеята за социална изолация по-добре от който и да е друг. Не се страхува от куриерите, поръчва си спокойно храна и вече е изгледал поне 10 пъти всички сезони на „Анатомията на Грей“.

Близнаци: Прекарва първите 24 часа в самоизолация, като прави малки кули с книги, организирани по „Да бъдат прочетени“ спрямо „Да бъдат препрочетени“. След това решава да ги подреди по размер, форма и външен вид. Накрая, гордеейки се с постигнатото, прекарва следващата седмица, докато скролва трескаво из интернет и се чуди как да направи маската си по-красива.

Рак: „Какво е „навън“? Какво е „вкъщи“? Мразя етикетите!“, мисли си ракът, докато се разхожда из апокалиптично празните щандове на магазините за хранителни стоки. Прибира каквото е останало и от време на време решава да провери дали не може да балансира на главата си консерва с ананас, докато ходи. Това е неговият живот сега.

Лъв: Лъвовете се вслушват в призивите за самоизолация и физическо дистанциране, тъй като на тях наистина им пука за хората. Нима обаче те са виновни, че на хората им пука до такава степен за лъвовете, че се стичат към домовете им на талази? Дали не трябва да се преместят в най-близкия бар, тъй като в апартамента им вече няма място? 

Дева: 10 литра алкохол (90%), 10 литра гел Алое Вера – поръчани още преди 6 месеца. Ей така, от най-обикновена прищявка. 3 различни етерични масла, представящи 3 различни богини, 10 кутии латексови ръкавици с най-различни размери. 6 дузини яйца и един чувал пълнозърнесто брашно. Насред всочко това стои Девата, облечена с копринен халат с пера, и чете книга след книга за първите епидемии, засегнали човечеството.

Везни: Публикуват пространни коментари за събитията от деня във всичките си 10 акаунта в социалните мрежи. След като натиснат бутона „изпрати“, започват да четат публикациите на останалите хора по отношение на световните несправедливости и се чудят дали това, което вече са написали, е достатъчно.

Скорпион: В самоизолация от пролетта на 2019-а. Тъкмо се беше наканил да излезе навън и да се социализира, и хоп – обявиха пандемия. Скорпионът обаче е напълно наясно с факта, че са намесени много по-големи сили, отколкото човечеството въобще подозира. Дори е убеден, че ако си стои в тъмното и прави достатъчно жертвоприношения на пустинен бог, ще бъде благословен с прозрение. Жалко, че изпи твърде много текила и заспа.

Стрелец: Стрелецът прекарва първата си седмица в самоизолация, разглеждайки изключително ниските цени на самолетни билети. Ей така, само за да види какво-що… „Ако са толкова евтини сега, защо не си останат такива и за в бъдеще?“, пита се той. След като държи табовете със сайтовете на самолетните компании отворени за няколко дни, най-накрая решава да ги затвори с неохота, тъй като е фрилансър и не разполага с достатъчно пари, за да рискува да се изложи на инфекцията. Накрая си слага смешна шапка (без причина) и решава да си опече бисквитки.

Козирог: Добре дошли сте в дома на козирозите, ако се притеснявате, че съкваритирантите ви не си мият ръцете достатъчно често. Имайте предвид обаче, че между 7 и 8 сутринта е време за тихичко пиене на чай, от 9 до 10 следва палео закуска, а от 10 до 15 козирогът трябва да седне в ъгъла, маркиран с надпис „работен ъгъл“ и да работи, въпреки че вече е останал без работа. Да, можете да му пращате съобщения със сладки снимки на животни, той обаче ще ви отговори едва тогава, когато настъпи „обедната му почивка“.

Водолей: Водолеят обожава да прекарва времето си самичък, но след като е изял всички чипсове и снаксове още през първите два дни от карантината, гледайки „Зоната на здрача“, в момента изпитва непреодолимото желание да се срещне с приятели, просто защото всички му казват, че не бива да го прави.

Риби: „Прекарването на време в малки и интимни групички е окей, нали?“, се питат всички Риби на този свят, „плувайки“ от един апартамент на свой приятел до друг с бутилка вино под ръка. „Всички са изключително уплашени и се нуждаят от интимност“, уверяват се те, докато се гушкат с бившото гадже на своето бившо гадже.

Обекти Бг

 

Още от Да поговорим

Момиченце прегръща майка си. Снимка: Guliver / iStock

Мамо, дебела ли съм?

Важно е да предадем този урок на децата от съвсем малки.

Снимка: Shutterstock

6 начина да научим децата да бъдат добри хора

В определени ситуации интелигентните хора правят точните и важни решения.

Снимка: Shutterstock

7 „не“-та на истински умните хора

Мъж и жена спорят, докато са на път. Снимка: Getty

 

5 трика, с които ще избегнете семейните кавги

Баба прегръща внучката си. Снимка: Getty

 

Ще разкажа всичко на баба

Най нови

Момиченце прегръща майка си. Снимка: Guliver / iStock

Важно е да предадем този урок на децата от съвсем малки.

Снимка: Shutterstock

Отворена книга, чаша кафе и кокичета. Снимка: Getty

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Момиченце прегръща майка си. Снимка: Guliver / iStock

Да поговорим

Мамо, дебела ли съм?

Научете дъщерите си колко е важно да се харесват

Това занимание е полезно и за сръчността на малчуганите.

Снимка: Shutterstock

Свободно време

Да посрещнем Баба Марта

Този път ви предлагаме малко по-сложно занимание

Снимка: Guliver / Getty

Здраве

Хрема, кашлица, болки в гърлото - какво стои зад феномена „често боледуващо дете”

Какви са възможностите за профилактика и лечение с хомеопатия

Мъж и жена спорят, докато са на път. Снимка: Getty

 

Да поговорим

5 трика, с които ще избегнете семейните кавги

Понякога, за да не стигнете до конфликт, е достатъчно да предприемете няколко прости стъпки

Баба прегръща внучката си. Снимка: Getty

 

Да поговорим

Ще разкажа всичко на баба

Защо 68% от децата по-често търсят съвет от баба, не от родителите

Отворена книга, чаша кафе и кокичета. Снимка: Getty 

Познаването на пола на бебето може да е наистина важно.

Снимка: Shutterstock

Здраве

Защо е важно да знаем пола на бебето

По-ранното му откриване улеснява остатъка от бременността, но и помага на родителите да се подготвят за различията в растежа на момчето или момичето
-->