Да се раздвижим заедно с децата

Дистанционното обучение и работа от вкъщи в голяма степен обездвижват, но може да преодолеете това лесно, при това семейно

07 декември 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Не само децата, а и родителите се нуждаят от движение, макар и у дома. Всъщност именно, защото са по цял ден у дома, в повечето време, седнали пред компютъра.

Често и деца, и родители, си намират куп оправдания, за да не направят гимнастиката, която са предвидили. Но ако тя не е от обичайните упражнения, а нещо забавно, ще се случи много лесно, а и ще я превърнете в невероятна и полезна игра за всички.

Ето няколко идеи, които ще ви раздвижат приятно и ще донесат много усмивки и добро настроение.

Туистър

Това е много забавна игра, подходяща и за по-малки деца, която изисква заемането на пози, изискващи баланс, стабилност и пъргавина.

Може да се играете от 2 или повече играчи, което я прави перфектна както за малки, така и за големи семейства.

И не изисква големи пространства.

Бягане с препятствия

Не става дума за същинска надпревара, а само предварително поставено условие да се стигне от точка А до точка Б.

Но по пътя трябва да разположите различни препятствия, които да правят състезанието по-забавно. Те трябва да предизвикват тялото да се раздвижи по най-различни начини – например с пълзене, клякане, подскачане.

Важно е препятствията да бъдат максимално безопасни и да могат да се изпълняват у дома.

Нови танци

Сега е моментът да научите нови танци заедно.

Може да потърсите в интернет стъпките на старинни танци – като менует или гавот. Така хем ще имате възможност да прочетете заедно с децата най-интересното за съответната епоха, хем ще научите и на практика нещо ново.

Ако обичате горещите ритми, не пречи да потанцувате фламенко или салса.

А още по-забавно ще бъде, ако се включите чрез някоя от платформите, които дават възможност за подобно общуване, и с друго семейство с деца, и да си организирате танцово състезание.

По материали от Bambinopoli

Коментари
Последни видеа

Тъгата е

04 февруари 2023 г.