Има ли рецепта за трайна любов

Освен че е въпрос на химия и (може би) късмет, хармонията в двойката зависи и от още няколко неща

04 август 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Независимо дали е вечна или само за година, любовта със сигурност трябва да се възпитава и укрепва. С малки жестове, но всеки ден. Това би помогнало по-леко да преодолеете моментите на криза и да живеете в хармония. Ето какво трябва да правите, ако искате да съхраните връзката си дълго и да живеете наистина щастливи и обичащи се.

Говорете ясно

Яснотата в комуникацията, заявяването на вашите нужди, вашата гледна точка, вашите очаквания и това, което не одобрявате, е първата стъпка към разбирателството. Важно е да се научите ясно да задавате въпроси, ясно да отговаряте и ясно да казвате „Не“, когато не сте съгласни.

Не се възприемайте като жертва

Не приемайте нищо лично и не се чувствайте жертва на избора или нагласите на партньора си. Ако той реши да се държи по определен начин,  ще има своите причини, за да прави това, и е по-добре да опитате да разберете мотивите му, а не да се възприемате като жертва.

Бъдете съпричастни

За да бъдат ползотворни дискусиите ви, е необходимо да се идентифицирате с другия и да имате положителна нагласа. Така избягвате да обвинявате партньора, че е причина за собствения ви дискомфорт. Вместо това е по-добре да кажете както изпитвате или не одобрявате в неговото поведение. Но без скандали.

Снимка: Shutterstock

Създайте си свое пространство

Така ще се чувствате защитени, а и ще откриете много нови начини, с които да увеличите удоволствието от общуването си. В критичен момент, това ще бъде вашият спасителен остров.

Не задълбавайте върху негативните мисли

Въздържайте се от всякакви неприятни предположения и забранете негативните мисли. Да тълкувате нещо, без да знаете отговора, поражда недоверие и токсичност в отношенията. От което не печели никой.

Бъдете отворени за промените

Понякога само „чувството за любов“ не е достатъчно, за да гарантира продължителността на връзката. Необходимо е да се предприемат действия и промени, за да поддържате интереса един към друг жив. Бъдете готови за всякакви интересни трансформации, ако те са полезни за любовта ви.

Бъдете женствена

Не забравяйте, че сте жена. Да, вие сте също така майка и домакиня, работеща дама, но преди всичко жена, която трябва да се стреми да бъде красива за своя съпруг.

Не се опитвайте да го промените

Промените се правят заедно и съзнателно. Когато нещо не върви според очакванията ви, не опитвайте да прилагате тайни стратегии и тактики, за да постигнете промяната, която искате.

Оценете личността

Естетиката е важна, но да се фокусирате само върху това, не е полезно. По-добре оценете партньора си като личност, защото иначе рискувате да се почувствате неудовлетворени и в дългосрочен план връзката ви да не просъществува.

Обърнете повече внимание на съпругата си

Научете се да разпознавате сигналите, които загатват за нейните желания. Много често жените просто си мечтаят партньорът им да може да предвиди техните нужди и когато това не се случи, те се чувстват неразбрани. Мъжът, който пита партньорката си какво очаква от него и как да постъпи, за да я задоволи, ще се научи да познава най-съкровените й желания и ще я удовлетворява много повече.

Снимка: Shutterstock

Не приемайте всичко за даденост

Ако смятате, че това, което е добро за вас, е добро и за двамата, е грешна стратегия. Това всъщност е доста егоистична нагласа, присъща за мъжете в двойката. Жените са по-склонни да се приспособяват. Добре е да се научите да бъдете толерантни един към друг.

Въздържайте се от сравнения

Стимулирането на съревнование между партньора и останалите мъже не помага на връзката. Разговорите за вашите бивши със сигурност не радва партньора. И това неминуемо рефлектира върху хармоничните отношения.

Забравете за стереотипите

Жените обичат да имат мъж до себе си, който се държи не само като цар и господар, а им помага за дома и децата. Това е съвременният печеливш модел.

По материали от Donna moderna

Коментари
Последни видеа