Интелигентният човек живее в хаос, ляга си късно

И ще ви изненада с богат нецензурен речник

15 януари 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Ако сте прекарали по-голямата част от детството си в разхвърляна спалня, водели сте непрестанна война с родителите си всеки път, когато те са настоявали да си легнете рано, и смятате, че няма нищо по-хубаво от нецензурна дума, то поздравления. Защо? Според някои експерти вие всъщност сте наистина интелигентен човек, пише Мениджър Нюз, позовавайки се на BrightSide.

Понякога умните хора използват лош език

Всеобщото схващане е, че само необразованите хора използват псувни, тъй като имат ограничен речник. Всъщност обаче е точно обратното.
Преди време американски учени правят интересен експеримент.

Те карат група хора да „редят“ колкото се може повече псувни. Резултатът е изненадващ. Онези, които успяват да си спомнят най-много, са с най-висок коефициент на интелигентност в групата. Ораторските умения на въпросните участници също са били много по-големи от онези, които са знаели по-малко псувни.
Интелигентните хора обаче обикновено умеят да използват правилните думи в подходящата ситуация, но и знаят кога да замълчат.

Много талантливи хора остават до късно през нощта

Учените отдавна изучават хората с невероятни таланти. Общото заключение е, че „совите“ като цяло са по-интелигентни. Затова, ако обичате да стоите до късно през нощта, честито – нареждате се сред личности като Чарлз Дарвин, Уинстън Чърчил и Елвис Пресли.

Бъркотията в дома и интелектът вървят ръка за ръка

Изследване, проведено в университета на Минесота, стига до интересно заключение – хаосът на нечие бюро показва, че човекът не е просто разхвърляна личност. Неговият мозък се фокусира върху онова, което е наистина от значение.

Замислете се само за миг – нима не се концентрираме върху дребните и незначителни неща, когато нямаме нищо съществено за вършене?
Нещо повече – психолозите са убедени, че разхвърляната среда стимулира креативността, ражда нови идеи и води до нестандартно мислене.

Коментари
Последни видеа