Как да се справим със свекървата и да не изгубим мъжа си

Без излишни драми

06 ноември 2022 г.

Илюстрация: Getty 

Ако случайно не ви е провървяло и сте се омъжила за човек, чиято основна жена в живота му е мама и я слуша буквално във всичко, то вероятно ви е известно колко е трудно да съхраните спокойствието и хармонията в семейството. Ако искате хиперактивната свекърва да не прецака вашите взаимоотношения, прочетете следните съвети, преди да подадете молба за развод.

Мама винаги е права?
Разбира се, родителите трябва да се обичат, особено ако пък става дума за свекървата. Но в този случай, ако вие, например, живеете заедно, но вашият благоверен да този момент слуша майка си и постъпва, какво каже тя…

Ако всички разговори с вас започват с фразата: „Ако мама беше тук…“ Изчакайте! Не бързайте да му събирате вещите и заедно с чадъра му да го изпратите в семейния дом. Бъдете по-хитри. И, например, ако той харесва колко добре пере или чисти майка му – дайте ѝ пълната възможност да се вихри. Повярвайте, след известно време партньорът ви ще се отдръпне от такава хиперопека и ще му се наложи да нормализира отношенията с вас.

Да живеем тримата
Това се случва често на двойки, които са принудени да живеят с родителите под един покрив. И, ако в конкретния случай, мъжът съвсем спокойно приема напътствията на своята майка, то съпругата в подобна ситуация съвсем не е за завиждане. И работата не е в това, че две домакини се борят за място в кухнята, но и за вниманието за един мъж.

В тази случка не трябва да стигате до конфликт или преднамерено да нажежавате отношенията. А и при всички положения е по-добре да имаме свекървата за съюзник.

Е, какво като е мамино дете – нали си е мой
Представете си колко жени са принудени да се примиряват със самотата само, защото не могат да намерят половинката си? И, ако след това си помислите, че бъдещата ви любов е под чехъла на майка си, но въпреки това иска да го обичате и да съхраните семейството, тогава призовете на помощ женската си мъдрост.

Експерти съветват да не влизате в открит конфликт с майката на избраника, а да се постараете да получите желаното по заобиколен начин. Например, ако планирате да искате нещо от своя възлюбен, в никой случай не започвайте разговора, ако той е гладен или нещо не му е наред. И, второ, никога не крещете или не говорете на висок глас за своята молба – благоверния е свикнал на равния тон на мама, и всичко останало звучи драматично.

Най-важното – да намерим подход
В никой случай не произнасяйте фрази от сорта на „Това не го готвя“, „По-добре гледай сина си и го възпитай“, „Не виждам смисъл да чистя вкъщи всеки ден“ в присъствието на свекървата. Първо, ще се покажете в неблагоприятна светлина, и ще покажете, че не сте наред като домакиня. Второ, ще се намърдате на поредния скандал, който, със сигурност, няма да укрепи семейните ви взаимоотношения.

Затова се вземете в ръце и на всички тъпотии на свекървата реагирайте спокойно. В никакъв случай не критикувайте пред нея мъжа си. Той за нея ще си остане любимото момче, а вие, с вашите подмятания, се превръщате във враг номер едно на неговото спокойно иначе битуване. По-добре общувайте с нея на неутрални теми, като периодично й поднасяйте комплименти – това ще ви добави точки и ще накара свекървата да повярва, че сте добра партия за сина й.

Източник: woman.rambler.ru

Коментари
Последни видеа