Как татко се напишка

Три примера за родителска креативност

Снимка: Twitter Ben Sowders

Реакциите на родителите оформят света на детето – с една добра дума можем да дадем криле, а с едно неволно, но неодобрително повдигане на веждите да нараним малкия човек. Чувството за хумор и изобретателността, с която мама и тате избират да се справят с кризисна ситуация или ежедневни казуси от ежедневието, могат да бъдат забавни и вдъхновяващи.

Ето селекцията на три от тях в aplus.com.

Като две капки вода

Когато Бен Соуърдс чува, че 6-годишната му дъщеря Валъри плаче, защото се е напишкала в училище и иска да се прибере, той веднага решил как да я разведри. Измислил начин, който да я измъкне от ситуацията, без тя да се чувства унижена пред съучениците си. И така, Бен пръснал прилично количество вода в скута си и отишъл да вземе момиченцето си.

Когато Валъри видяла как баща ѝ крачи бодро по коридора с огромното петно между краката, започнала да се смее и моментално се почувствала по-добре за своята малка „авария“. Привидно инфантилният жест на съпричастност на баща ѝ помогнал на Валъри да се размине с травма заради едно незначително изпълнение в тоалетната.

Кой не иска да пийне, след като прекара време с дете като моето

Мери и Пол Сомърс решили да сюрпризират учителите на сина си със специален коледен подарък. Вместо ароматна свещ или цветя за благодарност, брадирали няколко бутилки вино с лика на своето момченце.

Под усмивката на палавия Джейк Сондърс на етикета поставили надпис: „Детето ни може би е причина да искате да си пийнете, така че насладете се на тази бутилка от нас!“.

„С колко чаши за кафе се е затрупал един учител, и колко безполезни сувенира?“, пише майката Мери Сондърс в Twitter. „Но кой няма нужда от чаша вино след като е прекарал известно врене с дете като моето?“.

Нарисувай ми къща

Шестгодишният Райън Масикот влез стените в дома си за естествено продължение на блокчето за рисуване. Спретнал със зелен маркер къщичка. Когато майка му Ким видяла „шедьовъра“, решила да прояви креативност, вместо да се разгневи. Превърнала драсканицата в експонат, достоен за галерия, като сложила рамка и пояснителен текст за вложените материали в творбата. "Прекъсната къща, 2017. Маркер върху латекс. Подарък за родителите, и то неочкаван.", пише тя под рисунката.

Когато съпругът Ерик вижда стената, снима и качва творческото решение на жена си в Twitter. „Децата ви ще правят доста бели. Истински бонус е да си женен за някой с чувство за хумор.“, констатира той под кадрите.

 

Коментари
Последни видеа