Рожден ден по време на пандемия

7 стъпки за организиране на детски купон онлайн

26 март 2020 г.

Снимка: Shutterstock

С бума на COVID-19  празнуването на детски рожден ден в добре познатия му класически вид вече е мираж. Докато родителите осъзнават силата зад фразата „социално дистанциране“ обаче, наследниците им в предучилищна възраст приемат като чиста проба наказание лишаването от парти за специалния им ден.  Как да им обясним, че приятелите и семейството не са спрели да ги обичат, но не могат да наминат на гости?

Рожденният ден под карантина все пак не е мисия невъзможна с тези 7 стъпки.

1.Координирайте датата и технологичната връзка с гостите

Първо, изберете време, в което роднините и приятелите ви по всички географски ширини ще могат да се включат във видео чат. Изберете си платформа за конферентни разговори, с която всички в гестлиста ви са в час – Zoom, FaceTime, Google Hangouts или добрият стар Skype.  

Ако смятате, че едно видео обаждане ще развълнува детето ви като второ посещение от Дядо Коледа, отделете специално време на всеки приятел и член от семейството, вместо да правите групова виртуална среща. В зависимост от това колко хора искате да привлечете на борда на изненадата, можете да ги разпределите в различни интервали през деня, или в тематични дни на „Леля и чичо ще пеят фалшиво, но от сърце“, или „Братовчедите отвръщат на удара“ (например) в отделни дни от празничната седмица. Така купонът ще продължи по-дълго.Когато гостите са онлайн, поканете малкия щастливец пред монитора точно когато цялата ви компания запява Happy Birthday.

2. Декорирайте стаята

Помолете гостите си да сложат някаква парти декорация в стаята, от която ще приемат обаждането. Ако нямат дори два балона в реквизита си, помогнете им в купонджийската си конспирация като им осигурите няколко снимки на любимите анимационни герои на рожденника. Нека ги разпечатат и поставят наоколо. Така детето ще види, че независимо от дистанцията, всички от приятелския ви кръг празнуват него.

За вашия дом изберете тематична украса, свързана с интерес на детето. Независимо дали е принцеса на „Дисни“, тур в каменната ера със „Семейство Флинстоун“, или скок на пистата от „Колите“, рожденникът ще се почувства специален.  

3. Нека любимият им герой им изпрати видео

Въпреки че Спайдърмен и Елза от „Замръзналото кралство“ няма да могат да оплетат в паяжина и лед досадните гостенчета на купона с реалната си поява, открийте компания за специални събития или аниматори, които биха предоставили видео послание с любимия герой на детето.  

4. Развихрете се с храната

Позволете на детето да избере любимата си храна. Попитайте „Ако можеше на вечеря да хапнеш каквото си поискаш, какво щеше да е то?“. Ако отговорът е „Сладолед с чипс, шоколадов кейк и ягоди със сметана!“, придържайте се към него. Все пак рожденният ден е веднъж в годината и изборът на екзотично меню на ръба на нездравословното е оправдан.   

5. Потърсете съкровища за рожденници

Tук има много начини да развихрите фантазията си. Можете да скриете малки подаръчета в най-закътаните местенца на къщата и двора, оставяки на детето жокери къде да търси. Ако малчугана си пада по пирати, нарисувайте му карта за съкровище, по която може да открие подаръците си.

6. Нека съседите ви станат съучастници

Помолете съседите си да станат ваши съучастници и да изненадат малкия човек като сложат надписи „Честит рожден ден!“ на прозорците си. В предварително уговорено време, накарайте детето да се покаже на балкона или двора ви и му покажете, че макар и в изолация, кварталът е обединен от специалния му ден.

7. Гледайте филм

Гледането на филм заедно е по-реалистично, отколкото си мислите. Това може да се случи с приложението  Netflix Party extension  на стрийминг платформата, който през последните години  създава продукции на световно ниво и гони по успех ефирни лидери като HBO. С това приложение гостите ви, независимо в коя част на света се намират, могат да се наслаждават на филм заедно, като има и опция за чат, стоп и пауза по всяко време.

Надежда Попова по материали от Motherly

Коментари
Последни видеа