Стратегия на сдобряването

20 неща, които могат за стопят ледовете помежду ви след скандал

10 февруари 2020 г.

Снимка: Shutterstock

 

Спречкванията са нормално явление за всяка връзка – понякога те са живителни и изтупват нафталина от инертни отношения, друг път са градивни и оставят послевкус на победа у този, който е успял да наложи мнението си. Доста често скандалът е болезнен начин да опознаеш партньора в движение и да видиш кратерите в характера му, след като пеперудите в стомаха ви вече са позадремали. Какъвто и да е случаят, ако гледате на общото си бъдеще на дълги светлини, трябва да знаете как да свалите градуса на напрежението след лют спор.

Fatherly mредлага 20 трика за възвръщане на социалния мир вкъщи.

 1. Напишете как се чувствате. Писането е почти медитативен акт и помата да осмислите емоциите си още по-добре. Ако във вас бушува нещо, което трябва да споделите с партньора си, действайте. Дайте му материал за размисъл, който да препрочита до следващия ви вербален кеч турнир.
 2. Говорете – сега, но момента. Това е най-бързия начин да решите проблема. Обяснете защо сте гневни.Ако вашия човек разбере първопричината за цялата драма в дома ви, то това би осуетило някои бъдещи спречквания.
 3. Почистете къщата из основи. Не очаквайте похвали. Не изтъквайте, че тоалетната ви е по-чисто от операционна. Просто го направете.
 4. Играйте с децата. Преориентирайте цялото си внимание върху тях. Това със сигурност ще нормализира дишането ви и ще рестартира рационалното ви мислене, докато потърсите отново път към партньора си.
 5. Тренирайте. Погрижете се за себе си. Двамата имате да запълвате пукнатина помежду си и първата стъпка в заздравителния ви план трябва да бъде проява на любов към вас самия.
 6. Не се страхувайте да спорите пред децата. Те се учат от възрастните. Когато родителите се карат, децата разбират, че възрастните също са хора със слабости и високите децибели у дома не значат, че семейството е пред непоправима криза.
 7. Разсмейте партньора си. Смехът е супер сила, а когато е споделен ви помага отново да намерите центъра си като двойка.
 8. Подарете най-захаросаната извинетлна картичка. Толкова клиширана и сладникава, че само докато я гледа партньора ви може две неща – или да се разтопи от умиление и смях, или да хване диабет. Колкото по-сълзлива, толкова по-добре.
 9. Напишете откровена любовна бележка. Припомнете на партньора си, че дори след толкова жестоко спречкване той остава човекът, с който сте избрали да прекарате живота си. Или поне да вървите към семейство на принципа на пробата и грешката. Той има нужда да го прочете, а още повече – да го чуе.
 10. Покажете, че сте го чули. Изречете тези думи: „Чух те, разбрах“. И бъдете искрен, когато го правите.
 11. Свършете нещо скучно. Ако досета сте отлагали инсталирането на детектора за пушек, какъв по-добър момент да пренасочите енергията си към нещо конструктивно за домакинството като това? Малко подобрение, малък жест, но ще бъде забелязан.
 12. Признайте постиженията му. Намерете точния момент за комплимент на качествата му като родител, съпруг, приятел, или човек, който стори мечтите си с размах и вдъхновява служителите си.
 13. Не ползвайте секса за спасителен пояс. Това може да създаде лоша рутина, в която споровете да се превърнат в естествен афродизиак. Запазете тръпката и адреналина си за игра между завивките на по-късен етап.
 14. Дайте пространство на партньора. Всеки се справя със стреса и разочарованието за различен период от време.
 15. Пуснете си музика. Артист, който и двамата харесвате. Ще помогне да запълните тишината след скандала по-безболезнено.
 16. Ако сте сгрешили, признайте. Няма нищо по-доблестно от това в случая.
 17. Предложете да гледате филм, който при нормални обстоятелства бихте си пуснали само ако са ви опрели пистолет в челото.
 18. Поръчайте най-гадната бърза закуска. От онази, по която сте си падали най-много като млади гаджета. Нали казват, че от караниците човек огладнявал.
 19. Сбъднете дълго отлагано желание. Ако половинката ви отдавна скърца за обща ваканция, за вечеря в новооткрит ресторант, или спорт, който иска да пробвате заедно, сега е моментът да го направите.
 20. Не превръщайте скандала си в магнит за лайкове в социалните мрежи. Лош ход.

 

Коментари
Последни видеа