Възможно е да повишим страстта в леглото, дори когато пламъкът е поугаснал

Интимните отношения са важни за всяка една връзка - не ги подценявайте

10 октомври 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Ако се стремите да откриете нови стимули в любовта, неминуемо ще трябва да преосмислите интимните си отношения. Във връзките с повече стаж, а и след като се появят децата, понякога това остава на заден план. А сексът също има значение за хармонията в семейството, така че не го подценявайте.

В случая не става дума за нови пози, които да изпробвате в леглото, а за нещо по-съществено. Както и в другите сфери от живота, важна е правилната комуникация. Общуването е онова, което помага или пречи на секса.

Ето 6 полезни действия, които ще ви помогнат да подобрите хармонията помежду си.

Снимка: Shutterstock

1. Изненадайте партньора си

Хората обожават да бъдат приятно изненадвани. А в една двойка няма нищо по-лошо и вредно от скуката и рутината. Постарайте се всеки ден да изненадвате партньора си с нещо дребно и не се страхувайте от неговата реакция. Същото важи и за секса. Нали разбирате, че всяка двойка рано или късно ще се отегчи от класическата поза, в която прави секс. Не месеци, а години наред.

Така че вземете инициативата и този път предложете нещо ново – няма значение дали ще бъде предигра, поза, място, важното е да бъде неочаквано и разбира се, приятно и за двамата. Ако се чудите какво точно да предложите на партньора, откраднете си смело идея от някой романтичен филм или любовен роман. И не се притеснявайте от избора – няма начин партньорът ви да не хареса изненадата.

2. Опознавайте се постоянно

Дори и в дългогодишните връзки, партньорите има какво ново да научат един за друг. А ако смятате, че вече знаете всичко за половинката си, просто си припомнете хубавите спомени от миналото. Това със сигурност ще разпали чувствата.

Опознаването – като постоянен процес, е изключително полезно за добрите и хармонични взаимоотношения. Не бива да се обезсърчавате, ако на пръв поглед не откриете нищо ново или интересно в човека до вас. Ако продължите да разговаряте, да задавате въпроси и да се изслушвате, ще видите, че всъщност има някои нюанси, които досега са ви убягвали. Това на 100% важи и за интимните отношения.

3. Разговаряйте повече

Да преодолеете срама в леглото може да се окаже трудно. Особено, когато сте с един партньор от много години. Предполагате, че между вас всичко е ясно и затова не смятате, че има смисъл да разговаряте на интимни теми. И точно тук грешите.

Забравете за притеснението и предложете на човека до вас нови емоции. Това кара връзката да работи и на сексуално ниво. И ви сближава не само в интимно отношение, но и в емоционално. Единственото важно, което трябва да помните е, че не бива да принуждавате партньора на всяка цена да прави нещо или да разговаря на някоя тема табу. Ако се притеснява твърде много – изберете по-неангажираща тема, която да носи удоволствие и на двамата.

Снимка: Shutterstock

4. Мислете за външния си вид

Когато се отправите към леглото, не е лошо предварително да сте се погрижили да изглеждате добре в очите на партньора. Няма по-голям убиец на страстта от неепилираните дамски крака или чорапите на краката на мъжа.

Спомнете си как правехте секс в началото на връзката ви, как се подготвяхте за това и как се стараехте да възпламените погледа на човека до вас. Направете го отново по този начин.

5. Включете секс играчки

Няма нищо срамно да използвате секс играчки в леглото. Някои от тях може да се окажат вашето откритие, което буквално да взриви усещанията и сериозно да ви изпоти в леглото.

Важно е само да направите подходящ избор, като се съобразите и с характера на партньора си. Ако той е по-консервативен, със сигурност пухкавите белезници няма да му допаднат. Но ако е склонен на експерименти, може да бъдете и доста смели, и да му предложите наистина неочаквани обрати.

6. Проявете разбиране

И на финала, но в никакъв случай на последно място, освен да разговаряте, трябва да се научите да разчитате и невербалния език. Хората невинаги са в състояние да изразят на глас своите мисли или дискомфорт, следователно след фазата на познанието, трябва да дойде тази на разбирането.

Не се налагайте и не опитвайте да контролирате партньора си. Това не е полезно и за двамата. Единственото, което може да предизвикате, е раздразнение и може би отчуждение. Затова се вслушвайте в сигналите, които тялото, мимиките и очите на човека до вас ви дават, и няма да сгрешите.

По материали от Pour femme

Коментари
Последни видеа