4 модни тенденции, които мъжете не харесват

Някои са практични, други са красиви, обаче...

26 февруари 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Сляпото следване на тенденциите по принцип е глупава работа, защото издава липса на въображение, но понякога дава удивителни резултати. „Удивително“ обаче невинаги е положително определение за реакциите, които можем да предизвикаме с някои свои модни ходове.

Какво харесват и не харесват мъжете често пъти е сложно да се каже, но е сигурно, че силния пол не си пада по тези оръжия за съблазън в дамския гардероб:

Меки ниски кожени ботуши

Марката UGG даде име на всички онези меки ботуши от кожа, които, ако сте обували поне веднъж, сте наясно защо са любими на толкова много жени и могат да ги носят през цялата зима. Те станаха популярни през 2011 г. и все още не излизат от мода. Мъжете обаче въобще не разбират защо дамите обуват тези никак не секси и не елегантни аксесоари и им изглеждат отблъскващо.

Ниските кожени ботуши с широк крачол са много удобни, защото се носят лесно, нямат връзки и ципове и с тях се върви бързо и спокойно, заради стабилните грайфери и това, че нямат токове. Но точно това пък прави походката тромава и прави жената да изглежда ниска. Освен това тези ботуши не стоят добре с пола.

Обемни пуловери

Те са били любими на майките ни през 80-те не само, защото са суперпрактични, но и защото наистина топлят и стоят много симпатично в комбинация с джинси по крака. Те са любими и на новите майки, защото прикриват несъвършенствата на фигурата, меки са, с тях всички движения са лесни, а някои от тях са особено красиви.

Само че мъжете са убедени, че в широк пуловер изглеждаме неугледни и по-дебели, отколкото са в действителност.

Животински принтове

Леопардовите принтове нахлуват в женските гардероби, за да напомнят за своята златна ера през 90-те, когато бяха абсолютен моден хит. Всички модни законодатели ни уверяват, че тази пролет животинските щарки ще се завърнат с гръм и трясък, но много мъже не си падат по тях, убедени, че леопардовите и прочие десени носят само леки момичета.

Снимка: Guliver / iStock

Кожени палта от естествена кожа

Не само мъжете - и повечето жени вече избягват и не харесват естествената кожа, загрижени за това, че за да задоволят хората чувството си за суета, се избиват невинни животни. Някои модели палта от естествена кожа са действително разкошни, но идеята за разкош и лукс не може да е водеща, когато става въпрос за живот и смърт. Освен това повечето модели са доста скъпи.

Марина Атанасова по материали на woman.rambler.ru

Коментари
Последни видеа