10 радости от живота, за които младите майки забравят

В повечето случаи – без дори да си дават сметка

Снимка: Shutterstock

Всичко за доброто на децата!“ Под този надслов се отказваме от любими радости в живота (без дори да има смисъл). Прочетете тъжния ни списък и, майки, веднага се поправете!

Грим
Не съществува в плейлистата на младите майки. Предимно се използва бяла медицинска козметика и гланц за устни, без който не може да се оцелее, каквито и да са температурите навън. Освен това се нанася без огледало.

Парфюм
Децата различават и обичат майчината миризма. И ако се появи леля, която леко прилича на мама (защото ѝ се явява сестра например), и не мирише като нея, детето може да изпадне в истерия. Което приключва, когато помирише мама, това е положението.

Бяла козметика
Не се купува. Не се използват и запасите. Всичко е защото просто младите майки нямат нито сила, нито време за целта. Единственото, до което може да прибегнете, е детския овлажняващ крем – обикновено се използва като нощен.

Козметични продукти за коса
Маски, гелове, лакове, спрейове - толкова любими преди… Сега си стоят самотно на лавицата или изобщо не се купуват. А защо?

Времето стига само за стандартната мамина прическа – косата, вързана с ластик на топка, или ако трябва да е съвсем прилична – на опашка.

Дрехи
След раждането на детето се купуват дрехи, които отначало прикриват не дотам възстановилото се тяло на мама, както и такива, коитоѝ помагат да кърми. Както и други, които са ѝ особено удобни за разходка.

Бижута
Те съща са забравени. Освен ако не искате да ви откъснат ушите или да си забравите венчалната халка на някоя мивка. Най-много се допуска герданче от кехлибар за малкото, което успокоявало при растежа на зъбите. Но то е за него, не за майка му.

Чанта
Ха-ха, няма такова нещо. Сега всичко е в чантата на бебешката количка – памперси, мокри кърпички, вода, залъгалки, солети, играчки и каквото друго там е от първостепенно значение.

Много майки изпитват сериозен дискомфорт, когато трябва след гледане на дете, да отидат на работа, защото изведнъж откриват, че не знаят в какво да си сложат личните вещи. Спокойно, отминава с времето.

Билети за театър или кино
Куклен театър е най-доброто, което може да си позволите. И дори сестра ви да е млада и обещаваща актриса, която ви осигурява покани за представления на най-добрите места в театъра, е почти сигурно, че няма да може да се възползвате от тях.

Защото всичките ви останали роднини също са поканени на премиера. И няма кой да гледа децата.

Ресторант
Какви прекрасни времена, когато можехте с нова рокля да отидете на ресторант, да си поръчате нещо вкусно (и вино, вино!). Всичко това е в миналото.

Шопинг за собствено удоволствие
Тук обединяваме всичко, за което мама може да отиде в търговския център. И сме убедени, че вместо нова пола за себе си, ще купи такава за дъщеря си или джинси за сина си. И после изведнъж ще се усети, че за нея пари не са останали.

Изглежда ли ви правдоподобно? Възможно е малко да сме преиграли, но като цяло, това е нормалният живот на много майки.

Вие обичате детето си и това е прекрасно! А обичате ли себе си? Тогава имате право да се порадвате на собствената си личност. Нов грим, спирала за мигли, прическа, нова рокля, която да облечете за всекидневната разходка…

Ако е възможно, дайте малкото за малко на таткото и отидете на кино или на среща с приятелки. Не се занемарявайте и пренебрегвайте, моля ви, майчинството означава да живеете пълноценен живот.

Текст: Алена Нерсесян-Бриткова/detstrana.ru, адаптация: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа