Как да разберете дали съпругът ви лъже

Eто всичко, което трябва да знаете за липсата на искреност

28 Февруари 2024 г.
Как да разберете дали съпругът ви лъже

Има начини да разберете кога партньорът ви казва истината.

Снимка: Shutterstock

Може би ви се е случвало да се усъмните в искреността на партньора? Понякога притеснението е било напълно излишно и съмненията са се оказвали плод на вашата фантазия. Но невинаги е така. И тогава настъпва драмата и невъзможността да приемете ситуацията. Това е и неизбежната цена в живота на двойката, изправена пред подобен проблем. И колкото по-дълъг стаж имат те, толкова по-трудна за приемане и преодоляване е изневярата.

Когато става дума за солидна връзка, в която един от двамата е кривнал за момент встрани, може би е по-добре да седнете на масата и проведете конструктивен разговор, който да ви помогне да запазите целостта си. Или да потърсите помощта на специалист. Но дали няма вече да е късно за всичко това?

И има ли знаци, по които жената (защото според статистиките по-често тя е измамената) може да улови изневярата на своята силна половинка и да вземе мерки навреме. Ето кои са най-честите реакции на мъжа, които го издават.

Някои знаци ясно подсказват, че във връзката ви се е намесил трети човек.

Снимка: Shutterstock

Как да разберете дали той ви лъже

Има нов колега, с когото се налага да работи допълнително; срещите му започват да приключват все по-късно; появяват се неочаквани работни уикенди извън града и т.н. Ако ви звучи познато, опитайте да му зададете директно въпрос за онова, което ви притеснява.

Ако лъже, най-вероятно ще се изнерви, ще започне да заеква, да се изпотява или ще се ядоса и нападне с думи. Това говори, че има нещо подозрително. Съществуват обаче и обиграни лъжци, които ще приемат въпроса по лежерен начин – с усмивка или ледено мълчание. Но и те рано или късно се издават. Важно е да запазите спокойствие и да не си изпускате нервите, тъй като никой не печели от кавгите.

Димна завеса

Това е един от най-разпространените знаци, които издават изневярата на мъжа. Липсата на детайли в разговора (а преди ви е споделял и най-малките подробности от деня си) или тяхното изобилие (преди това не е бил толкова словоохотлив) са с едничката цел да създаде димна завеса, с която да прикрие нещо.

Според учените често хората, които лъжат, се опитват да останат неясни, стремят се да бъдат възможно най-кратки или направо избягват въпросите. Или реагират по коренно противоположния начин - заглушават лъжата с изобилие от безполезни и неподходящи подробности, за да отвлекат вниманието на слушателя и да го объркат.

Изправени пред тази стратегия, по-добре избягвайте прякото сравнение, но задавайте от време на време привидно случаен въпрос, на който предполагате отговора – така ще успеете да проследите истинските факти.

Атаката е най-доброто оръжие

Някои лъжци вместо да се защитят, обръщат нещата и атакуват грубо и директно. Дори не успявате да си поемете дъх, а той вече крещи в лицето ви и ви обвинява за нещо. В такава ситуация лъжците са склонни да говорят бързо, повтаряйки същите фрази и въпроси, които сте задали.

Целта на това упражнение е да се печели време, през което те вече ще измислят начин да излязат от ситуацията сухи. В такива моменти е по-добре да избягвате конфронтацията и подозрителния тон и да симулирате интерес, като така извлечете ценна за вас информация за време, хора и места. И помнете, че лъжецът не обича да се повтаря и често се крие зад фрази като „Нали ти казах“ или „Вече говорихме“.

Защо лъже вашият партньор

Не е казано, че той ви изневерява, когато лъже. Важно е да разберете това. Често мъжът лъже по най-различни поводи – някои елементарни, други сериозни. Това, че ви е заблудил, не е задължително да означава предателство или друга жена в живота му. Възможно е причината да бъде от финансов характер, а той да се притеснява, срамува или просто да не иска да ви въвлича и вас в своите неприятности. Затова е важно да поговорите преди да обвинявате. Често мъжете лъжат и при проблеми на работното място, отново с цел да не притесняват семейството.

Ако имате подозрения от този вид, най-добре е да намерите време и начин да поговорите. Всяка връзка трябва да се основава на доверие и взаимно разбирателство. Проблемите се решават заедно, по мирен и задълбочен начин, а не чрез подозрения и скандали, които дори може да се окажат несправедливи.

Изневярата е също лесно разпознаваема.

Снимка: Shutterstock

Как да познаем изневярата

Изобщо не е задължително да има червило по ризата му, за да откриете, че ви изневерява. Ако той има връзка, най-вероятно прави всичко възможно да я прикрие, така че не очаквайте такива ярки сигнали. Но има издайнически признаци, които ще ви отворят очите за неискреното му вече отношение към вас.

  • Ако променя позицията на главата си непрекъснато и реагира с неволно отдръпване при задаване на въпрос, означава, че крие нещо от вас. За да го принудите да ви гледа в очите, когато разговаряте, стойте неподвижно и не отмествайте поглед от неговия.
  • Издайнически сигнал е и прикриването на устата с ръка. Това се тълкува като знак, че иска да прекъсне комуникацията. Прикриването на уязвимите части на тялото са също инстинктивна реакция с цел защита при нападение.
  • Мъжът, който не лъже и не прикрива изневяра, ще ви гледа спокойно в очите. Твърде играещите очи и избягването на контакт с очите са сигнали, че не казва истината. По-изпечените лъжци обаче умеят да се контролират и буквално забиват поглед във вашия, като идеята тук е да ви притеснят, контролират и манипулират.
  • Мъжът лъже и ако сочи с пръст към вас. Много често това е стъпката преди да избухне или стане агресивен, само и само да оттеглите обвинението си. Ако често мести краката си, потропва с тях или единият му крак играе нервно, също говори за нечисти отношения.
  • Знак за неискреност е и честото пипане на косата, докосването на носа, кръстосването на ръцете пред тялото като защитна реакция.

 

Деси Тодорова по материали от Mamma sto bene

Да поговорим

3 причини защо ви изневерява, въпреки че ви обича

Заедно

Зодиите, които рядко изневеряват

Още от Да поговорим

За децата спортът е изключителн полезен още от съвсем малки.

Снимка: Shutterstock

Какъв спорт да изберете за детето

Тялото дава сигнал, че човек не трябва да напряга ума си.

Снимка: Shutterstock

Мислите ни се отразяват на здравето ни

Новият епизод е фокусиран върху уменията и храненето на бебето в деветия му месец.

Снимка: Kaufland България

Бебето на 9 месеца развива първите си социални умения

Бебе наднича над креватчето. Снимка: Getty

 

Никой не предупреждава за лошите изненади на родителството

Наслаждавате се на времето, прекарано заедно.

Снимка: Shutterstock

42 неща, които се променят в живота след раждането на дете (2 част)

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

За децата спортът е изключителн полезен още от съвсем малки.

Снимка: Shutterstock

Освен морална подкрепа, Фондация „За доброто“ се грижи и за бъдещото развитие на децата.

Снимка: Фондация „За доброто“

 

 

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Новият епизод е фокусиран върху уменията и храненето на бебето в деветия му месец.

Снимка: Kaufland България

Здраве

Бебето на 9 месеца развива първите си социални умения

Новият епизод от съвместната видеопоредица на Kaufland и Българската педиатрична асоциация „Моето бебе расте“ дава ценни съвети за нововъденията в храненето и уменията на бебето

Бебе наднича над креватчето. Снимка: Getty

 

Да поговорим

Никой не предупреждава за лошите изненади на родителството

Майки от цял ​​свят споделят в социалните мрежи своя опит

Брук Шийлдс и Гриър. Снимка: Instagram

Заедно

Брук Шийлдс празнува пълнолетието на дъщеря си

Малката й дъщеря от брака й с Крис Хенчи Гриър навърши 18 години

Бебе, което плаче на пода. Снимка: Getty

Заедно

Без паника: какво да правите, ако изпуснете бебето

Основното правило: запазете спокойствие

Отворена книга, кафе, люляк. Снимка: Getty
 

Наслаждавате се на времето, прекарано заедно.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

42 неща, които се променят в живота след раждането на дете (2 част)

Колкото и да сте подготвени за новите страни в ежедневието ви, пак ще останете изненадани от някои