10-те важни разговора с тийнейджъра (част І)

Добре е да ги проведем навреме

Снимка: Guliver / iStock

1. Нощта преди първия ден в гимназията

"Няма да те лъжа. Следващите четири години ще имат своите тежки моменти. Ще има гняв, фрустрация, и, да, вероятно и сълзи. Гимназията е част от живота и не на всички деца им е приятна. Няма проблеми, ако и с теб е така. Но трябва да я завършиш.

Използвай времето да изградиш собствен стил, да моделираш тялото си или да култивираш мисленето си. Създавай си приятели, губи приятели, спортувай неща, които не си и опитвал и не се връзвай много-много. Това е просто гимназия."

2. Първото впечатление е всичко

"Запомни - никога не можеш да направиш първо впечатление два пъти. Трябва да си чист, спретнат (по възможност) и да миришеш хубаво, заради толкова много причини, че няма нужда да ги изреждам. И, да, винаги, през целия ти живот."

3. Абитуриентският бал

"Това не трябва да бъде най-великото събитие и последното от такова значение в живота ти. Ако е епично, добре, но, ако не е - голяма работа. Мисли за всички хубави неща, които ти предстоят. Аз ще се погрижа един ден да имаш снимки, на които ще си с безумна прическа и дрехи. И това ще е смешно, обещавам".

4. Първата истинска среща

"Момчета, отварайте вратите (всичките), платете вечерята и киното, дръжте ѝ стола и донесете цветя на майка ѝ, когато я вземате от вкъщи. Върнете я обратно 15 минути преди вечерния час и ѝ се обадете на следващия ден (не ѝ пишете съобщение).

Момичета, предложете да си разделите сметката, но го оставете той да плати, не си правете безумни селфита по време на срещата и помнете, че тялото ви принадлежи на вас и само на вас - сега и завинаги.

5. За принудата да употребявате наркотици или алкохол

"Ще ви предлагат Може би дори бащата на ваш приятел ще ви каже: "Искаш ли бира? Това е ОК, когато си с мен." Само запомни едно - ти нямаш 18 години. Не мисля, че да си стоиш вкъщи и да пиеш е ОК. Ако нямаш достатъчните години е точно толкова просто. Същото се отнася и за наркотиците - те са незаконни и опасни.

Животът е именно това - да успееш да се справиш със сила и достойнство в най-трудните ситуации и да те карат да използваш наркотици или алкохол ще са първите от много такива. Упражнявай се да отстояваш себе си и да бъдеш силен сега.

А искаш ли да ти кажа кое му е най-якото на това да си единственият трезвен на партито? Ти ще си този, който ще си спомня всичко, което се е случило. А в това има огромна сила. Повярвай ми."

Втора част на текста можете да прочетете тук.

По материали от scarymommy.com.

Коментари
Последни видеа