10-те важни разговора с тийнейджъра (част ІІ)

Добре е да ги проведем навреме

Снимка: Guliver / iStock

След като ви представихме част І на тези важни разговори, ето и продължението:

6. Решението за университета.

"Това е твое решение. Дори и три поколения от семейството да са завършили един и същ университет, няма значение. Избери този, в който ще се чувстваш най-щастлив. Имай предвид, че образованието и опита, който ще придобиеш, зависи от теб, не само от университета. За разлика от гимназията, ако нещо тук не ти хареса, вземи нещата в свои ръце, избери друга специалност или направо друго учебно заведение."

7. Когато приятелят не е истински приятел.

"Ще се случи, няма начин - и ще разбие сърцето ти за дълго време. Винаги помни, че това не зависи от теб. Да се научиш да държиш токсичните хора настрана е едно от най-важните житейски умения, което дори и повечето възрастни не са усвоили. Само ми обещай да бъдеш добър приятел за онези, които го заслужават. Те ще ти пазят гърба, когато имаш най-много нужда."

8. Преди важен изпит, интервю за работа, прослушване.

"И тук идва речта: "За нас ти си най-добрият". Знам, че е клише, но е истина. Но всъщност този екип или каквито са там, нямат идея какво изпускат в твое лице. Истината е, че животът е несправедлив. Ще те късат или отказват редица пъти. Което не означава да спираш да се опитваш. С всеки провал чувството, което ще изпиташ един ден, когато успееш, нараства неимоверно. Когато се провалиш в нещо, което си желал с цялото си същество, напомни на сърцето си най-важния урок, който си научил в този момент - смирението."

9. Отстоявай себе си.

"Може би все още се отнасям с теб като с малко дете понякога, особено когато мръсните ти дрехи са пръснати по пода, но нека да си го признаем - ти вече не си. Така че, ако нещо не ти се струва честно, то е много вероятно наистина да не е. Започни да се доверяваш на истинктите си. Ако това означава да застанеш до някой - независимо дали е непознат или авторитет, направи го. Винаги ще те подкрепям в името на истината и правото. Повтори след мен: "Никога не трябва да искам разрешение да постъпя по правилния начин."

10. След раздяла или гигантски провал.

"Раздялата може да се усеща като краят на света, но всъщност не е. Съжалението, какво-щеше-да-бъде-ако, отмъщението, самосъжалителните купони са успокояващи, но ще откриеш, че те са губене на ценно време и енергия. Така че след като мине малко време да свикнеш с това чувство, се вземи в ръце и продължавай напред. Същото се случва в живота по принцип. Точно, когато си мислиш, че нещо си спечелил, бъди подготвен животът да ти подложи динена кора, защото никой не е имунизиран срещу провал. Най-доброто, което можеш да направиш, е да го осъзнаеш и после да махнеш с ръка. По-силно."

По материали от scarymommy.com.

Коментари
Последни видеа