Скучно ми е с детето и на него с мен

3 идеи как да разнообразите игрите

13 септември 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

„Не знам вече с какво да забавлявам детето. Скучно ми е по цял ден с него, а и то се отегчава от моята компания“. 
Дали ви звучи познато? Няма как, ако сами не сте попадали в подобна ситуация, да не сте чули тези думи от някоя приятелка/приятел с малко дете. 
И в потвърждение тя/той разказва как детето не се интересува от нищо.

„Ето, аз му показвам колекция от кораби, която в детството си направих от кибритени клечки, колекция от макети на самолети... И никакъв интерес“, оплака се един баща.

„Надявах се да прояви интерес към справочника по кулинария, а дъщеря ми дори не го отвори. Книгата стои в библиотеката и събира прах“ , жалва се майка.

В съвременния свят интересите на родителите и децата като че ли са доста специфични и „сегментирани“.
Производителите на игри и играчки дават нагледен пример затова, като обозначават на кутиите +3, +7 или +12. 

Така определят доста точно възрастовата група, с други думи кои деца биха се заинтересували и справили конкретна играчка. Не без значение е и сигурно, за кого тя ще е полезна.

И наистина успяват – ето, например Лего конструктор, който и вариант да вземете, с надпис на кутията 5+ , може да задържи и най-палавото дете с часове пред елементите и то търпеливо да ги реди, защото заковава вниманието точно на тази възрастова аудитория.

Снимка: Guliver / iStock

И, ако целта е времето, прекарано с детето да е пълноценно и полезно за него, трябва да прецените много точно с какво да го запълните.

Какво да направите конкретно:

Страници

Коментари
Последни видеа