Телефонна диета за ученици

Новите родители препоръчват

Снимка: Guliver / iStock

Натъкнахме се на добра идея и чак ни е яд, че е толкова близка до ума, а не сме се сещали досега за нея... Една приятелка, майка на две ученички в IV и в VI клас, е залепила на хладилника следната бележка: "Телефоните се ползват от 08.30 до 20.30 ч. - нито по-рано, нито по-късно, а по време на учебен час са абсолютно забранени!"

Тя е стигнала до тази часови диапазон, след като пробвала различни варианти. "Понеже момичетата започнаха да прекаляват с чатенето и правенето на какво ли не с айфоните си, първо взех кардинално решение и им ги прибрах.

Но това не е вариант - голямата се връща много късно вечер от училище и балет - не можех да я оставя без контрол да се прибира в тъмното.

А малката, все пак не може да се въздържа да си играе и веднъж-два пъти помолила съученичка да разгледа игрите на нейния телефон в междучасията. Другото момиче ѝ поискало 50 стотинки за всяко ползване! Когато разбрах за тази "далавера", се ядосах много, но не исках да се разправям, затова прецених, че е по-добре децата ми да разполагат със своите телефони, но умерено и измислих тази "диета". Първо и двете се цупеха, но само за няколко дни свикнаха и я спазват."

Разбира се, винаги има опция вашето дете да не ви послуша и да попрекали с гледане на клипчета на Емил Конрад, но с времето ще свикне с ограничението и ще се приучи на умереност, уверява иновативната майка. 

Марина Атанасова

 

 

 

Коментари
Последни видеа