10 неща, които майка ви никога не ви е казвала

Когато я видите, прегърнете я, кажете ѝ колко я обичате

Снимка: Guliver / iStock

1. Плакала е заради вас – много. Плакала е, когато е разбрала, че е бременна.
Плакала е, когато ви е раждала.
Плакала е, когато за първи път ви е взела на ръце. Плакала от щастие. Но е плакала често и от страх. От вълнение също е ронила сълзи.
Плакала е, защото толкова много ви е обичала. Попивала е вашата болка, вашите радости и ги е споделяла с вас, независимо дали вие сте разбирали това или не.

2. Искала е последното парченце от тортата, но не го е изяла. Когато е видяла как го гледате с ококорени очи и облизвате устни, не е посегнала повече към него. Защото е усетила, че ще е много по-щастлива, ако вие го хапнете, не тя.

3. Изпитвала е болка. Когато малките ви пръстчета са скубали косите ѝ, когато острите ви нокътчета са драскали бузите ѝ, когато сте хапали зърната ѝ, докато ви е кърмила – всичко това ѝ е причинявало болка.
Вие сте разпъвали корема ѝ, още преди да се родите – цели 9 месеца. Тялото ѝ е изпитвало болка, когато вие сте идвали на бял свят.

4. Винаги се е страхувала. От момента, когато сте били заченати, е искала да ви защити. Не е разрешила дъщерята на съседката да ви подържи на ръце. Защото, според нея, само тя може да ви осигури защита и безопасност.
Сърцето ѝ е слизало в петите, когато сте правели първите си стъпки. Не си е лягала, за да ви чака вечер да се приберете и да се убеди, че всичко е наред.
Ставала е рано сутрин, за да ви изпрати на училище.
И при най-малката неприятност е била редом с вас: готова да ви вземе на ръце, всеки път, когато сънувате нещо страшно, когато през нощта качите температура. Тя е била винаги до вас, за да сте спокойни, че всичко ще е наред.

5. Знае, че не е идеалната майка. Тя е най-суровият си критик. Знае своите недостатъци и понякога се ненавижда заради тях. И, когато става дума за вас, тя е безпощадна съм себе си. И наистина би искала да е идеалната майка, да прави всичко най-правилно, но понеже е човек, естествено допуска грешки.
Вероятно още се опитва да си прости, заради тях.
И с цялото си сърце иска да може да върне времето назад, за да постъпи различно този път. Затова бъде добри към нея и знайте, че наистина e направила всичко каквото е могла.

6. Гледала ви е, докато сте спели. Имало е нощи, когато тя е бодърствала до 3 часа и се е молила най-накрая да заспите. Очите ѝ са се затваряли за сън, но е продължавала да бди с надежда и молба: „Моля те, заспивай, заспивай, заспивай ...“
И накрая, когато с уморени от люлеене ръце, ви е слагала в леглото, е заставала над вас – умората отлитала и загледана в ангелското личице, е усещала такава любов, за каквато преди никога не е подозирала, че съществува. Без да мисли за изтощеното си тяло и очи, които парят от недоспиване.

7. Носила ви е много повече от 9 месеца. Тя ви е била необходима. И е била винаги до вас. Научила се е как да ви държи на ръце и заедно с това да чисти къщата и да готви, държала ви е на ръце дори в съня си, защото за нея това е била единствената възможност да поспи.
Ръцете ѝ изнемогвали, гърбът я болял, но ви е дължала, защото е искала да бъде до вас. И ви е прегръщала, целувала и обичала.

8. Играла си е с вас. А на вас ви е било спокойно в нейните ръце, били сте щастливи, знаели сте, че сте обичани, винаги, когато сте били в нейните ръце. И тя ви е държала толкова дълго, колкото вие сте искали. Всеки ваш плач е разкъсвал сърцето ѝ. Най-тъжният звук за нея винаги е бил вашият плач, а най-стресиращата гледка – вашите сълзи, които се стичат по тъжното ви личице. Тя е правила всичко, което ѝ е по силите, за да престанете да плачете, а когато не е успявала, сърцето ѝ се е късало на хиляди парченца.

9. За нея вие винаги сте на първо място. Тя често е оставала без ядене, без възможност да си вземе душ, без да спи. Тя винаги е слагала вашите нужди и потребности на първо място. И през целия ден е правила това, което е необходимо за вас. В края често не е оставало време и сили да се погрижи  за себе си. И на следващия ден, след като се е будила, е правила всичко това отново и отново, защото вие значите много за нея.

10. Всичко това тя е готова да повтори отново. Да бъдеш майка – това е една от най-сложните работи, и често тя изтощава до краен предел силите. Плачете, защото ви боли, стараете се и се учите. И изпитвате огромна радост, че всичко това се е случило, и чувствате повече любов, от колкото сърцето ви е състояние да побере.
И въпреки цялата болка, мъка, безсъние, рано ставане, през които вашата майка е минала, тя е готова да направи всичко това за вас отново, защото според нея вие го заслужавате.

Затова, когато я видите, кажете ѝ "Благодаря!" и ѝ покажете, че много я обичате. И колкото пъти да го повторите, пак няма да е достатъчно.

Източник: matrony.ru

Коментари
Последни видеа