5 полезни подаръка за бебето

Ето с какво може приятно да изненадате бъдещата или наскоро станала майка

Снимка: Shutterstock

Независимо дали ви поканят на бебешко парти преди да се роди бебето или след като то вече се е появило на бял свят, няма как да отидете с празни ръце при майката.

Но пък и подаръците за „отбиване на номера“ не са добра идея и не показват отношението ви към малкия човек и събитието, което за семейството със сигурност е нещо значимо и незабравимо.

Връчването на плик с пари е практично решение и вероятно този жест би бил от полза на родителите, тъй като така ще могат да си изберат нещо наистина необходимо и полезно. Но пък няма никаква романтика в това, а за спомени да не говорим.

В крайна сметка стигаме до класическия подарък за бебе, който все пак да влезе в употреба и да зарадва бъдещата/настояща майка.

Ето 5 идеи, с които може да сте сигурни, че няма да сгрешите.

Пееща нощна лампа

Това е много полезен аксесоар, който освен, че успокоява новороденото с нежните си мелодии, има и приглушена светлина, която също прогонва страховете му.

Освен това може да се ползва дълго време. И ще върши работа точно за онзи период, когато децата започват да се плашат от тъмнината и опасните същества, които се крият под леглото.

Качествена бебешка козметика

Майките винаги имат нужда от такава, защото дори и да са си купили, тя рано или късно свършва.

Може да вземете различни продукти, за които знаете, че ще трябват за бебето, и да ги подредите в красива кошница, така че да се получи наистина ефектен и в същото време много полезен подарък.

Семейна книга

Родовите книги са нещо наистина ценно. В тях семейството може да опише поколенията преди бебето, връзките между тях, да добави снимки и интересни факти.

Един ден тази книга ще бъде предадена на порасналото дете и неговото семейство ще продължи да я попълва. Силната връзка и спомените за корените са нещо наистина безценно.

Сребърна лъжичка за хранене

Освен красив спомен, тя ще бъде и полезна за майката, когато започне да храни бебето с обща храна.

А защо точно сребърна? Не е причината единствено в нейното изящество, а и в това, че среброто има силни антибактериални свойства.

Кутия за спомени

Тези кутии са много симпатични с многобройните си малки чекмедженца, направени сякаш за игра с кукли.

На практика всяко от чекмеджетата е предназначено за някакъв спомен от бебето. В тях майката може да прибере неща, с които свързва определен етап от неговото развитие: първото паднало зъбче, първия отрязан кичур коса, последния биберон и т.н.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа