Името на детето чертае пътя на живота му

Изберете ново и рядко срещано, съветва нумероложката Милена Иванова

Снимка: Guliver / iStock

Заедно с подготовката за раждане, родителите започват да обсъждат и име за бъдещото дете. Някои, още щом разберат дали то е момче или момиче, са наясно как ще се казва. Други вървят по познатия път и по традиция го кръщават на бабата или на дядото.
През последните години обаче, като че ли това не се спазва – търсят се съвременни и по-модерни имена.

Каква е символиката на името според нумерологията? Може ли то да донесе успех и да улесни живота на детето. Или пък обратното – да стане препятствие за личностното му развитие?

В зависимост от датата на раждане всеки човек има нумерологична карта. Тя определя пътя на живота и личната му геометрична фигура.
Карта има и всяко едно име – собствено, бащино, фамилно. То също има свой път на живот и своя геометрия. За да разберем каква е общата геометрична фигура на трите  имена и пътя на живота, за всяко име се прави изчисление и се сумира.

И понеже бащиното и фамилното име са предопределени, може да „попълним“ празнини или да нанесем „корекции“ с избора на име на детето. Как става това обяснява нумероложката Милена Иванова.

Снимка: Мартин Момчилов

Милена Иванова-ЕА е икономист по образование. Преди 10 г. нумерологията става нейно хоби. Завършва в Москва нумерологична езотерична психология, а след това специализира в областта на личностното развитие. През 2011 г. завършва школа по езотерични науки Шамбала 13D мастер лечител. После изучава ангелска терапия при Дорийн Върчу и сега е сертифициран ангелски терапевт. През 2014 г. сертифицира фън шуй и йога на смеха.

Какво трябва да ни ръководи при избора на име за новороденото и може ли то да промени някак съдбата му, госпожо Иванова?

Първото име е най-важното. Когато го избираме обаче, трябва да направим нумерологична карта и на бащиното, и на фамилното. И спрямо тях да изберем подходящо първо име.
Много е важно геометричните фигури между тях да са благоприятни, за да няма кармичен кръст. И съответно да имаме най-много елементи или числа. Защото всяка буква от азбуката има определена числова стойност.
Най-устойчивите имена са тези, в които присъстват всички числа от 1 до 9. Това се постига трудно само с първото име, затова се гледат трите имена и датата на раждане. Ако числата са пълен комплект, на новороденото нищо няма да му липсва и ще се справя лесно във всички области.
Повечето бебета се раждат по естествен път и няма как да изберем датата, на която се се явят на бял свят. Тогава може да „пренаредим“ правилно картата им с избора на първо име. Ето защо името на новороденото е от голямо значение и понякога то е по-важно от дата на раждането.

Има ли друга причина да отдавате толкова внимание на името?

Името се употребява всеки ден и така ние активираме енергията, която се съдържа в него. Датата на раждане ни дава информация какво се изисква от нас да преживеем като опитност. А трите имена са елементите, които осигуряват начина. И, когато те са пълни, човек се справя по-лесно.

Има ли универсално успешни имена – примерно Виктория, Слава, Надежда?

Има такива имена, но те са успешни спрямо определена дата на раждане. Името дава само основата. Важни са бащиното и фамилното име. Например Божидара. Ако тя се роди на 6, 8, 13, 17 февруари през 2017 г., това е изключително подходяща геометрия спрямо пътя на живот. Липсват обаче другите елементи – бащино и фамилно име. А заедно с това, за да е пълна картината, се гледа дата на раждане, трите имена на детето, на родителите и техните дати на раждане.

Кои са най-общите правила за избор на име?

Важно е първата буква от името на детето да вибрира с пътя на живота му. Ако е родено на 3-и и пътят му на живот е петица – първата буква на името трябва да е „т“, „н“, „ц“.
Ако е с път на живот единица – съответно буквите са „а“, „й“ ,“т“.
Важно е също така да се избягва струпване на съгласни и повторение на една и съща буква.
Добре е и да се търсят нови и оригинални имена. За съжаление, в българския език възможностите не са много. Не става въпрос за „модерни“ имена, а за по-малко употребявани и такива с добра вибрация.

Защото колкото повече е използвано едно име,

толкова повече то е обременено с енергията от човека, който го е носил. Ако искаме да обновим кармата, е добре името да е по-ново.
Добре и гласните в името да са повече или равни на броя на съгласните.
Важно е освен това първото име на детето да е самостойна нумерологична карта. Това ще му даде шанс да се прояви по най-добър начин, и то без чужда помощ.

Има ли такива имена и кои са те?

Аз дадох пример с Божидара. Името трябва да се съчетае с датата на раждане. Друго подходящо име е Виктория, ако бебето се роди на 6, 7, 9, 16 февруари, например, 21, 24, 30 март или на 1, 3, 7 , 9 август на 2017 г. Подходящо име за момче е Борислав и особено, ако Борислав се роди на 2, 3, 9, 10, 12, 18 юни или пък 10, 11, 17 , 19, 20 юли. Едно интересно и малко използвано име е Авилена. Подходящото е така да кръстим момиченцето, ако се роди на 7, 16, 25 юни или на 28 май, 7, 16 август, или на 28 септември.
Ето още някои подходящи имена от гледна точка на нумерологията – Никола, Каролина, Станислава, Даниел, Ангел, Мария, Глория, Ивомир, Мила, Персиян, Преслава.

Кога е най-подходящото време да се направи нумерологична карта на името?

Предварително. Когато се знае датата на термина, може да се направят няколко варианта и да се изберат съответно подходящи имена.

Кръщаването на баба или на умрял човек носи ли лоша карма?

В някои случаи може да е добре. В други – не толкова. Зависи от кармата на рода. Ако е положителна и името е с добра вибрация и подходяща геометрична фигура – не. Ако дава кармични кръстове и родовата карма не е хубава – не е добре детето да се кръщава на бабата или на дядото.

Ако майката реши да ражда секцио и избере дата, това ще промени ли кармата на детето?

Ако се налага секцио, името на новороденото може да се избере предварително. В това няма нищо лошо, защото душата сама избира точно в кой момент да се прояви. И много често ме питат, ако е секцио – не се ли намесваме. Дори и да е секцио, душата отново пак си избира датата. Без значение дали ви си струва, че докторът я определя. Това също не е случайно. Примерно, точно тогава в операционната има свободен час.

В такъв случай душата не си ли избира и име сама?

Избира го. Проблемът е, че невинаги родителите могат да следват знаците и напътствията и да чуят. И тук на помощ идва нумерологът, за да ги насочи.
Душата може да се инкарнира във всяка една матрица. Защо тя да не е най-добрата?

Мона Василева

С Милена Иванова-ЕА може да се свържете
на тел. 0897 387575, на страницата ѝ във фейсбук Eanumerology-FBI
или на eanumerology.com

 

Коментари
Последни видеа