Какви гърди харесва мъжът - големи, кръгли, малки...

Пищният бюст издава плодовитост

Снимка: Guliver / iStock

Когато не се занимават със сериозни въпроси, свързани с битката с онкоболестите и глобалното затопляне, учените насочват интереса си към любопитни детайли от всекидневието.
И благодарение на това днес имаме отговор на въпрос, който вълнува не само силния пол.
А именно – какви гърди харесва съвременният мъж?

Резултатите от проучването са доста неочаквани. Защото не става въпрос само за обем.
Чешки учени от Карловия университет в Прага стигнаха до извод, че най-харесвани са стегнатите и добре оформени дамски гърди. А, големите, които под напора на гравитация, се смъкват и увисват, не са особено привлекателни за погледа им.

Пищният бюст най-често се асоциира с плодовитостта на жената. За да се налее гръдната обиколка, основна роля има хормонът естроген. И, ако се водим от законите на еволюцията за продължаване на родословието, именно този факт ще диктува избора на мъжа и ще стимулира либидото му.

Изследователите попитали 267 мъже от Бразилия, Камерун, Чехия и Намибия за предпочитанията като им показвали фотографии на различни по размер и вид гърди. Отговорите били различни. Повечето обаче предпочитали средния размер. На второ място естествено – големия.
Извън размера повечето анкетирани били единодушни, че харесват стегнат и здрав бюст.

Известно е, че с напредване на възрастта, гърдите губят плътност, мастната тъкан се стопява, те увисват и не стоят така добре оформени. Изследователите уточняват, че стегнатият бюст също е сигнал, че жената е в добра физическа форма, млада и плодовита.
Явно подценяват възможностите на пластичната хирургия и майсторски поставените импланти, които могат да заблудят и най-зоркото око.

Източник: The Daily Mail

 

Коментари
Последни видеа