Как пренаталното пеене подготвя за раждането

По този начин бременната се освобождава от негативните емоции

24 юни 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Наближава раждането ви? Ето още един начин, чрез който може да се освободите от стреса, напрежението на очакването и изобщо от нeгативните емоции. Просто… пейте!

Пренаталното пеене е доказан метод, който помага в подготовката за раждане. Освен това позволява на бъдещата майка да създаде невидим и много силен контакт с бебето. Не на последно място – то е релаксиращо не само за бременната, а и за плода.

По какъв начин работи този метод

Пренаталното пеене дава възможност на бременната да разбере нуждите на тялото си и да стане по-уверена, докато очаква раждането. Ниските звуци помагат за отпускането, а самото пеене тренира дишането. Освен това то дава възможност за мобилизиране на мускулите и работа върху стойката.

Как трябва да се прави

Пренаталната певческа сесия обикновено протича по следния начин. Започва с малки потупвания с върха на пръстите по цялото тяло, като идеята е то да бъде събудено за предстоящото упражнение.

След като тялото вече е „загряло“, може да започнете да пеете. За целта трябва да се изправите, разтваряйки гръдния кош, да адаптирате дишането си към ритъма на песента и да повдигате и спускате диафрагмата, когато си поемате дъх. Това пеене може да се прави както в средата на стаята, така и докато си вземате душ. Важното е да спазвате основните правила и да се насладите на любимите си песни разбира се.

Ползи за детето

Тазът и скелетът на майката образуват резонансна камера и усилват предаването на звуците. Преминавайки през околоплодната течност, тези звуци достигат до кожата на плода и нервните му окончания под формата на вибрации, които играят ролята на приятен масаж. Допълнително ги подсилва и люлеенето, което често придружава песните. Още в утробата, плодът е силно чувствителен към звуци, независимо от тяхната честота, така че по този начин му доставяте една истинска наслада.

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа