10 женски навика, които убиват любовта

Уж безобидни в началото, но доста дразнещи след продължително практикуване

01 октомври 2019 г.
10 женски навика, които убиват любовта

Илюстрация: Shutterstock

42% от двойките рано или късно се разделят, гласи една популярна статистика и като основни причини за това се изтъкват липсата на уважение, негативното въздействие на самочувствието, стремежът към доминиране във връзката, а също и някои дразнещи недостатъци, като например навикът да се живее в безпорядък.

Има и още много неща, които могат да доведат до разрив дори в най-добрите семейства, при това - присъщи предимно на нежния пол. Когато връзката е в началото си, през погледа на влюбения те може да изглеждат дори симпатични, но с времето се превръщат във врагове на идилията с привързаността, пише adme.ru. Хубаво е да се знаят:

Нахлуване в личното пространство

В началото на съвместния живот може да бъде дори забавно да се намесваш в личния живот на партньора, и това поведение е типично за много жени. Ако мъжът не се разбунтува срещу това прекрачване на границите го чака незавидно бъдеще на мъж под чехъл, при което не може да направи и крачка без одобрението на любимата.

За това има просто обяснение: жените са по-социални от мъжете и се чувстват по-комфортно, когато са близо до любимия. А природата на силната половина от човечеството предполага необходимост от повече лично пространство, в което мъжете се чувстват уверени и спокойни.

Тялото като оръжие

Манипулирането на мъжа до себе си с помощта на женското тяло никога не е било добър начин за постигане на целите. В началото на връзката този подход ще даде очакваните резултати, тъй като мъжете обикновено се поддават лесно на съблазън, но с времето осъзнават, че това е просто хватка да бъдат използвани.

Случва се и обратната ситуация – когато жената лишава партньора си от секс заради някакво провинение. Той може да си даде вид, че всичко е наред и дори да се шегува със ситуацията, но в действителност е възможно да запомни и да не прости.

Детинско поведение

Жените могат да обсъждат с плам и с часове всяка ситуация, дори най-дребната ситуация, но е факт, че потокът от емоционални излияния плаши мъжа, свикнал на ясни, точни и логични коментари.

Пред импулсивността на своите дами повечето мъже предпочитат умението им да контролират емоциите си. Това, естествено, не означава да не проявяваме никакви чувства, но е добре да имаме предвид, че той може да се дразни.

Разговор с недомлъвки

Когато жената не може да си каже направо онова, което иска, но ѝ е важно да сподели, започва да си служи със загадъчни фрази и недомлъвки. Това по принцип не е добра идея, тъй като мъжкото мислене е по-директно – повечето представители на силния пол не обичат да разгадават шифровани послания.

Ролята на свенлива и простодушна

Много жени могат да прикриват своите достойнства и да изглеждат по-глупави, отколкото са в действителност. В някои ситуации този подход наистина е удобен, стига да не се преиграва. Когато ни идва отвътре да се държим като свенливи създания, които се нуждаят от мъжка защита, нека си припомним, че тази роля се харесва на момчетата в определени дози. Когато установят, че са заблуждавани, престават да имат доверие.

Опасни въпроси

„Напълняла съм – това харесва ли ти, или е лошо?“, „Тази рокля ми стои доста по-зле, отколкото, ако я облече Анджелина Джоли – така ли е?“ Въпроси от този род не бива да се задават на мъжете, защото те просто не знаят какво да отговорят. И жените, понеже не ги устройва промърмореният отговор: „Какво говориш, ти си най-хубава от всички.“, могат да започнат с упреци, че партньорът не им обръща внимание и става тя една…

Момиче от корицата

На пръв поглед става дума за козметика, защото гримът е най-доброто средство за подчертаване на красивите черти и замаскиране на не толкова красивите, само че естествената външност винаги е за предпочитане пред прекаления макиаж. И за това има причините са психологически: липсата на козметика или гримът, нанесен така умело, че да не дразни, показва, че жената е открит човек и няма проблем със самочувствието.

Докато яркият грим предполага, че неговата притежателка е недоверчива и притворна.

Освен това, мъжете имат малко по-различна представа за красотата от жените и това е доказано още през 1989 г., когато психологът Ръсел Кларк прави следния експеримент: кара жени с обикновена външност и леко неугледни дрехи се запознават с различни мъже и да им предлагат да ги заведат у тях. 75% от мъжете приемат предложението, независимо от неидеалната фигура и липсата на грим.

 Откровена манипулация

Грубата и откровена манипулация предизвиква само раздразнение, и е доста вероятно мъжът или да не реагира на потока сълзи, или да си тръгне.

Повечето представители на силния пол предпочитат по-искрени и простодушни партньорки, умните ги притесняват. За да се установят хубави отношения на доверие, най-добрият начин е жените да бъдат прями и честни.

Очакване за неща, което той не е обещавал

Жените се влюбват в потенциалните възможности на мъжете и след време се разочароват от тях. Като не говорим само за материалната страна на живота, а и за различните възгледи за възпитанието на децата, за кариерата, пътешествията.

Единственият начин да се избегне това разочарование е да се обсъдят всички спорни моменти отрано, а не жените да се учудват защо техния партньор не откликва на плановете им.

Критики по адрес на други жени

Колкото са по-остри критиките по адрес на познати и непознати жени, толкова мъжът е по-склонен да вижда недостатъците на своята дама.

По правило критикуват тези, които са неуверени в себе си, завистливите прибягват до злословия, преиначаване и сплетни, за да манипулират, а яростните обиди, свързани с другите, могат да говорят за желанието на жената да се прави на жертва.

Съгласни ли сте?

Адаптация Марина Атанасова

Да поговорим

Жените с най-трудни характери в зодиака

Да поговорим

Тайните оръжия на успешните жени

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Отворена книга, есенно листо и ябълка. Снимка: Getty

 

Заедно

Всичко се връща

Коя разлика във възрастта на децата е най-добра?

Снимка: Shutterstock

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Отворена книга, есенно листо и ябълка. Снимка: Getty

 

Заедно

Всичко се връща

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Сексът е водещ в съвременните връзки, не романтиката

Традиционните роли в двойката вече са отменени, констатират психолози

Снимка: Guliver / iStock

Да поговорим

Всичко, което трябва да знаете за забавянето на говора

Детето е на 3 г., а не иска да говори

Ариана Гранде. Снимка: Getty

 

Новини

Ариана Гранде подаде молба за развод

Само след 2 години брак

Чанинг Тейтъм. Снимка: Getty

Новини

Чанинг Тейтъм показа колко е пораснала 10-годишната му дъщеря

Актьорът сподели снимки на детето, което отглежда, заедно с бившата си съпруга

Отворена книга, есенно листо и ябълка. Снимка: Getty

Заедно

Без пътни знаци

Има причини детето да бяга от училище.

Снимка: Shutterstock

Шерп носи багаж по склона. Снимка: Getty

 

Да поговорим

Родители шерпи: кои са те

Експертите описаха нов тип родителска свръхзакрила, която носи само вреда

Певицата Шер. Снимка: Getty

 

Новини

Шер поднови връзката си с младия Александър Едуардс

Влюбените бяха засечени да вечерят в ресторант Funke в Бевърли Хилс

Майка изпраща детето си на училище. Снимка: Getty

Образование

Защо плачем, когато изпращаме детето на училище

Майка написа искрен пост и сподели нещо близко и разбираемо за много родители