4 златни правила за запознанство

Особено ценни в трудни моменти, когато сме „изгубили любовна форма“ 

23 Април 2019 г.
4 златни правила за запознанство

Снимка: Guliver / iStock

Докато човек е млад, всичко се случва някак си естествено, лесно, а трудностите идват след началото на брака и след развода, когато човек е „изгубил любовна форма“. Как жените, преживели развод, да построяват нови отношения с нови мъже – съвети от „любовния коуч“, създател на брачна агенция и писател Юлия Ланске пред Passion.ru. Ланске е победител в номинациите за Best Dating Coach на 10-ата ежегодна iDateAwards 2019 - конференция, на която шефове на агенции за запознанства, сайтове и приложения обменят опит и информация за нови тенденции и технологии. За тези отличия се състезават компании като Badoo, Tinder, Match, iSingle.com.

Когато се затваря една врата, се отваря друга

Когато дадени отношения приключат, дори това да е станало болезнено и неприятно, рано или късно започват други. Човек понякога среща съдбата си така неочаквано, че от разсеяност може и да я пропусне, и за да не се случи това, е нужно да сме подготвени предварително.

1. Подгответе се за съдбовна среща отрано

У жената има 5 основни качества, които привличат мъжете.

Позитивизъм – усмивката и доброто настроение винаги привличат, а мрачно изглеждащите жени с бръчки от тегоби отблъскват – толкова е просто! Усмихвайте се!

Лекота в отношенията

Мъжете обичат да има лекота в общуването, но не бъркайте лекотата с лековатост и леснодостъпност! Жените, които изтъкват, че не искат да имат неангажираща връзка, са прекалено сериозни. Не си дават сметка, че мъжете се впускат моментално в сериозни отношения с „леки“ жени – леки от гледна точка на характера и намеренията, такива, които не натоварват отношенията с излишни изисквания и претенции.

Самоувереност

Всички се възхищават на уверените жени, като самоувереността се изразява в осъзнаването на собствената им значимост.

Самодостатъчност

Това умение - да бъдеш добре и щастлив сам по себе си и със себе си за някои може да е спорно, но е факт, че ако го овладее, самодостатъчната жена се чувства спокойна, доволна от живота, умее да открива интересни занимания, има цели и планове и знае как да ги постигне. Помнете, жената, която си е самодостатъчна, привлича самодостатъчни мъже.

Женственост

Това е, което "отключва" сексуалното желание на човека до вас. Сексапилът, чувствеността, езикът на тялото, вашият цялостен образ е инструмент за привличане.

2. Къде „живеят“  успешните мъже

Ако жената иска сериозна връзка с мъж, трябва да може да се появява на точното място в точното време, иначе може да прекара целия си живот в очакване някой да я открие. Къде да открием мъжа на мечтите си?

Интернет пространството предлага сайтове за запознанства, социални мрежи, форуми и мобилни приложения. Например, обичате да пътувате и сте в тематична група за пътешествия – там със сигурност има много интересни мъже, които споделят вашето хоби. А общите интереси, както знаем, са добра причина за запознанства. Особено онлайн, за да започнете разговор, е много по-лесно, защото има много причини за това: човекът е написал интересен коментар, публикувал е красива снимка, споделил е готин пост.

Отличните места за запознанства са там, където вие сте спокойни, чувствате се умиротворени и радостни – аквапарк, спа център, ски писта, караоке бар, градски парк – на подобни места човек е открит и отворен за общуване.

Спортните площадки, местата, където може да се играе боулинг, тенис на маса, билярд, баскетбол, волейбол и т.н. – в играта човек се раздава емоционално и на фона на такова състояние случките са по-ярки и той със сигурност няма да забрави обстоятелствата, при които ви е срещнал.

3. Безотказни техники, които може и трябва да използвате при запознанство.

Правилна преценка на ситуацията – това е залог за успешно цзапознанство. Да предположим, че искате да заговорите даден мъж или да го провокирате той да ви заговори, но невинаги, не навсякъде и не с всеки човек това е възможно. Преди да направите първата крачка, понаблюдавайте този човек, за да сте наясно дали в момента му е до общуване с непозната.

Силни страни и таланти – ето едно преимущество и даже може да се каже - ключ към идеалното запознанство. Всяка жена има скрити таланти: пее хубаво, танцува умело, рисува талантливо, силна е на тенис корта… Всяко от тези и подобни неща осигурява предимство – търсете правилния за вас човек на място, на което можете да изтъкнете своите силни страни.

Инициативата трябва да дойде от мъжа - Без значение как точно е започнало познанството, дори да е провокирано от жената, тя трябва да даде на мъжа повод да поеме инициативата по-нататък. Например, да го погледне въпросително и да зададе въпроса: „Какво бихте искали да ме питате?“ Такъв ход бързо ще включи човек в общуването.

4. Степените на умелото общуване

За да се породи у мъжа желание да продължи общуването, трябва да знаете как се отключва неговия интерес, а това отключване се състои от 5 нива:

Неутрално ниво – най-ниската степен. Това е, когато разговаряте за времето или природата и не докосвате никаква интересна тема, губите напразно времето си. Такъв разговор не носи никакъв смисъл и, по правило, се случва в моментите, когато искате да нарушите неловка пауза, но почти никога не дава резултати. Обикновено събеседникът казва учтиво „довиждане“ и изчезва.

Затова, опитайте да планирате интересни теми, фрази, които ще фокусират вниманието му.

Битово ниво, наричано още „Аз и моят свят“ – разговорът за това е съвсем първичен и безинтересен, особено, ако задълбаете в детайли в някоя ситуация. Той например ви пита „Отдавна ли дойдохте?“, а вие се впускате в обяснения как сте попаднали в задръстване, после пък е завалял дъжд и е имало много големи локви там, където спирате обикновено и докато намерите място за паркиране… Всичко това въобще не хваща вниманието, затова, дори да разказвате нещо съвсем обикновено, направете го с хумор, вмъкнете нестандартен детайл, за да заинтригувате.

Ниво „Аз и моят стил“ – в този разговор изключвате останалите и говорите за своите навици и начин на живот, тоест, това е моментът, в който позволявате на човека да ви опознае по-добре. Постепенно разкривате чрез своята история какви са желанията ви, хобитата, заниманията, познатите – разказвате и питате мъжа за неговите предпочитания. Това ниво на комуникация разкрива много шансове за опознаване и ви позволява откриете общи теми, да разберете с какво можете да бъдете интересни, така че запознанството ви да се задълбочи.

Ниво 4 – първото „Ние“ – На този етап е много важно именно мъжът да каже обединяващата зума, например: „Искаш ли двамата да отидем на клуб“, „Имаш ли нещо против да си звъним и да се чуем в петък“ и т. н. Важното е жената да не го каже първа, а да остави в негови ръце желанието да завоюва и обособи ние-пространството. Задачата на жената е да направи така, че мъжът да поиска да използва въпросното местоимение в множествено число.

Ниво 5 - изчерпателно "Ние". Това „ние” всеки може да го почувства, дори непознатите. Личи си как един мъж жледа жена, как се държат двамата един към друг и това, че двама души са двойка говори само за себе си.

Вече сте наясно с всички степени на запознанство, и с това, че третото ниво “Аз и моят стил” е ключово. Не се осланяйте на стандарти, не се страхувайте да експериментирате и да се развивате, така и разговорите с времето ще стават все по-увлекателни, а познанството ви с този мъж, още по-приятно.

Юлия Ланске

Да поговорим

Първата връзка ни бележи завинаги

Заедно

Коя е най-несъвместимата връзка?

Да поговорим

Скуката във връзката не е повод за драма, а възможност

Заедно

5 неща, които се случват при дългогодишна връзка

Още от Да поговорим

За бебето е полезно да играете с него.

Снимка: Shutterstock

Как да си играете с новороденото

Парите са полезни, стига да не ги превръщаме в единствена цел.

Снимка: Shutterstock

Каква е ролята на парите за щастието

Може да украсите сандвича с авокадо с атрактивно нарязано сварено яйце.

Снимка: Shutterstock

Авокадо за деца? Ето защо е полезно

Преди да преместите детето в стаята му, може да преместите там любимите му играчки.

Снимка: Shutterstock

Преместването на детето в самостоятелна стая

Мъж и жена правят планове за бъдещето. Снимка: Getty

 

 

Как изглежда домът на щастливите и богатите

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

A$AP Роки с децата и Риана. Снимка: Instagram

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

 

За бебето е полезно да играете с него.

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

A$AP Роки с децата и Риана. Снимка: Instagram

Заедно

A$AP Роки с двамата си сина участва в модна кампания

2-годишният RZA и 10-месечният Райът се включиха в снимките

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

 

За бебето е полезно да играете с него.

Снимка: Shutterstock

Здраве

Как да си играете с новороденото

Когато са будни, най-малките бебета също имат нужда от забавление

Жена, която шие на машина. Снимка: Getty

 

Здраве

Митове и наука: защо забраняват на бременната да шие

Популярното суеверие има научно обяснение

Може да украсите сандвича с авокадо с атрактивно нарязано сварено яйце.

Снимка: Shutterstock

Здраве

Авокадо за деца? Ето защо е полезно

Полезни идеи, за да го направите по-примамливо за малчуганите