5 съвета за възпитанието от Виктория Бекъм

Помагат на модната икона и майка на 4 деца да се справя успешно с всичките си житейски роли

05 октомври 2019 г.

Дейвид, Виктория и Бруклин Бекъм, снимка: Getty Images

Прочутата дизайнерка, бизнесдама, светска знаменитост, икона на стила и не на последно място - майка на четири деца: Бруклин, Ромео, Харпър и Круз - Виктория Бекъм, съпруга на звездния футболист Дейвид Бекъм спазва няколко принципа, коитож правят живота ѝ успешен вече десетилетия. Да видим кои са правилата, които звездната британка прилага в семейството си:

Бъдете пример

Виктория и Дейвид Бекъм имат собствен бизнес и редовно участват в благотворителни проекти, отделяйки много енергия за тях. И независимо, че утвърдената модна дизайнерка е в състояние да осигури на децата си луксозен живот, за нея е важно да внушава на своите трима сина и дъщеря правилно отношение към работата. Тя и съпруга ѝ привличат децата към идеите на благотворителността, за да покажат с личен пример колко важни са социалните задължения.

Например, когато Дейвид игра в благотворителен мач за Манчестър Юнайтед, цялото семейство Бекъм беше замесено в това събитие. В интервю за Grazia Виктория заяви, че за нея е важно не само да научи децата си да работят усилено, но и да покаже, че е важно да споделят с другите това, което имат. „Дейвид и аз имаме силна работна етика и смятам, че това е добър пример за нашите деца. Те разбират важността да се помага на другите”, казва Виктория Бекъм, а към дъщеря си Харпър тя има специални съвети.

 В интервю за Elle бизнесдамата каза, че вдъхва на момичето идеята, че външността не е основното: „Казвам ѝ: „Харпър, не става въпрос за това кое е най-красивото момиче в класа, дори не и кое е най-умното момиче в класа, а кое е най-сладкото и трудолюбиво момиче в класа. Не ми харесва, когато тя обръща твърде много внимание на външния си вид.

Маниерите са много важни

Дейвид и Виктория Бекъм работят много върху имиджа си - през последните 20 години те успяха да направят от семейството си истинска марка. И двамата са модни икони, стремежът им към елегантност се проявява не само във външния вид, но и в поведението. Те ценят позицията си в обществото, особено след като се сближиха с британското кралско семейство и бяха гости на сватбите на принцове Уилям и Хари.

Не е изненадващо, че за Виктория Бекъм е важно децата да са възпитани добре, и да не развалят репутацията на семейството в бъдеще. Тя подчертава, че обръща много внимание на маниерите им. Както веднъж признава в предаването „Добро утро, Великобритания“: За мен и за Дейвид е важно, че нашите деца имат добри навици и добро възпитание.”

Прекарване на времето заедно

Въпреки огромната заетост, тя и съпругът ѝ се опитват да прекарват време с децата, но и само двамата. В интервю за Grazia звездата коментира: „Ние сме непрекъснато в движение поради нашия бизнес, но винаги отделяме време един на друг като двойка и като семейство – не само се опитваме, а го правим, защото ни е ценно да сме заедно.

Бъдете строги, но не потискайте детето

Виктория не крие, че е доста строг родител и е убедена, че границите и правилата във възпитанието са от огромно значение и носят големи ползи в бъдеще. Но уточнява пред E News, че строгостта не означава потисничество: „Трябва да сте строги, но в същото време да им позволите да се забавляват и да умеят да изразяват себе си.  

Не забранявайте, а балансирайте

В интервю за Elle Виктория Бекъм заявява, че според нея забраните водят до бунтовническо поведение, а ограниченията могат да ги подтикнат да правят точно това, което не бива. Според нея е много по-продуктивно да се обяснява на децата как да се държат, да им се предлага алтернатива, а не да им се повтаря през цялото време, какво не трябва да правят. „Нужен е баланс, натискът е излишен“, казва тя и добавя, че това се отнася и за ученето. Балансът е важен не само в маниерите и поведението, но и в ученето. Тя обръща много внимание на образованието на своите синове и дъщеря у дома и е на мнение, че подкрепата е сред най-ценните неща, които родителите могат да дадат на децата си.

Източник, превод Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа