7 фрази, което не бива да казвате на мъжа

Защото, без да искате, накърнявате егото му

18 септември 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Има такива изречения, които произнасяме, без много да се замислим. Влезли са в речника ни като „паразитни“ – вероятно чути и произнасяни от много хора около нас. С тях понякога дълбоко нараняваме мъжа да себе си.
Ето кои са те.

1. Казах ти вече
Трябва да признаем, че това е една от любимите фрази на всички жени. А за мъжа тя е особено неприятна. Най-вече, защото удря по самочувствието му.
Дори да сте убедена, че той не е прав, в никакъв случай не изричайте тази фраза.
Като партньор и любяща жена се направете, че всичко е нормално и на всяка цена го подкрепяйте.

2. Истинският мъж трябва ...
Не бива да казвате на мъжа какво е длъжен да прави. Добре е да помните, че в този свят „никой, никому за нищо не е длъжен“.
Мъжът няма да се вслуша в мнението на жена и то, само за да изглежда така, както тя очаква.
В това отношение ние жените не сме авторитет. Все едно той да започне да обяснява какво трябва да умее и как да изглежда жената. Опитайте се да се поставите на негово място и помислете коя фраза би го наранила.

3. Ти си мое зайче/слънчеце/коте
Жената може да обича тези глезени, ласкави обръщения, това обаче не винаги харесва на мъжете.

Снимка: Guliver / iStock

Те смятат, че това е детско поведение, което поставя под съмнение тяхната мъжественост. Особено, ако вие ги назовавате с тези умалителни пред приятелите му. Това буквално може да ги разяри.
Ако искате да направите нещо мило, наричайте мъжа си просто „любими“.

4. А ти, обичаш ли ме? Нали не съм дебелана?
Подобен въпрос може да зададете един-два пъти. Но, ако го изричате всеки ден, или по няколко пъти на ден, това със сигурност ще раздразни любимия ви.
Втората причина е, че мъжете не обичат подобни въпроси. Те просто не могат да казват истината или не знаят какъв отговор ще ви допадне. 
А, ако кажат истината, жената може да не я хареса и тогава скандалът е неизбежен.

5. Всичко и нормално. Не се обиждам (изречено със свити устни).
По-добре е директно да му кажете, че сте засегната, обидена, отколкото да си играете с недомлъвки. Защото има реален риск той въобще да не ви разбере – може да усети, че нещо не е наред, че сте обидена, но едва ли ще се досети за причината. А това го вбесява.

6. Ти не ме разбираш
Това си е абсолютна истина. И не е редно да се обиждате затова. Все пак жените и мъжете са съвършено различни същества. Ако сте убедена, че той действително не ви разбира, е по-разумно задушевно да поговорите и спокойно да му обясните кое точно не е наред.

7. Не правете никакви сравнения
Не сравнявайте любимия си с когото и да е друг. За него това е особено болезнено. Удар под кръста или още по-лошо - предателство.
Ако ще го сравняване с друг, то обезателно кажете, че той е по-добър. Съвет от психолози: преди да кажете каквото и да е, се опитайте да се поставите на мястото на мъжа и помислете как вие бихте се чувствала, ако някой ви каже подобно нещо.
Така вероятно ще си спестите много скандали и да спасите отношенията си.

Мона Василева

 

 

Коментари
Последни видеа