Без работа по пижама, моля

Защо не е полезно да работим или учим, облечени по този небрежен начин

20 януари 2021 г.

Снимка: Shutterstock

След затварянето по коледните и новогодишните празници, а сега и в капана на снежна буря и рекордно ниски температури, голяма част от населението на Европа се върна към работата от разстояние.

А децата продължават да учат вече седмици наред дистанционно, от уюта на дома.

Без риск от заразяване, без пътувания, без загуба на време в задръствания.

Всичко изброено дотук обаче невинаги може да се възприеме като предимство.

Защо може да е проблем

Според New Technology Work and Employment, хората, които работят от вкъщи, са по-склонни да страдат от психологически проблеми. Изоставянето на някои навици може да отключи или влоши проблеми с депресията и тревожността.

И най-видното от всички тях е, че може да не свалите пижамата си цял ден, което далеч не е толкова полезно, колкото си мислите.

Д-р Мариса Наваро, автор на „Зъбни колела. Малки промени за големи промени“, гарантира, че обличането е синоним на това да се чувствате добре и да работите по-добре, пише elcondicional.es.

Може да нямате собствено пространство за работа, може да не успеете да се изолирате от шума, прекъсванията от децата или домакинската работа, но винаги можете да направите „малък жест“ - свалете пижамата си и се облечете така, сякаш отивате на работа.

Как ще промени това положението 

„Не можете да си представите броя на хората, които свързват работата от разстояние с напускането, с работата по пижама или по домашни дрехи вкъщи, като се обличат, само ако трябва да проведат видеоконференция.

Ако спрете да се грижите ежедневно за облеклото си, в крайна сметка създавате навик, едно нежелание, които в крайна сметка замърсяват други области от живота ви“, обяснява д-р Мариса Наваро пред Обсерваторията по човешки ресурси.

Според нея, облеклото влияе пряко върху настроението и самочувствието.

По думите на Наваро, работното облекло ни поставя в различно състояние на духа, помага ни да се концентрираме по-добре.

„Облеклото има пряка връзка между външния ни образ и вътрешното ни възприятие, но също така влияе върху това как другите се отнасят към нас.

По време на работа, с нашето облекло можем да отразим сигурността или уважението на хората около нас.

У дома просто можете да направите следния трик - свалете пижамата си!“

Мениджър Нюз 

 

Коментари
Последни видеа