Хвалете Овена, не глезете Лъва

Астролози съветват как да отглеждаме детето според зодията му

17 Септември 2022 г.
Хвалете Овена, не глезете Лъва

Снимка: Getty

Датата на раждане оставя отпечатък върху характера на човек. Значи, че е и възпитанието трябва да е различно в зависимост от това под кой зодиакален знак е родено детето ви - някои трябва да бъдат приучени към режим, други да бъдат прегръщани по-често. Така твърдят астролозите.

Овен
Децата от зодия Овен имат силни лидерски качества и състезателен дух, момчетата са склонни към агресия. Затова е много важно да успокоите гнева им, да ги възпитавате така, че да не развиват жестокост към другите. Освен това детето
Овен може да отговори с агресия на физическото наказание, така че е важно с децата, родени в края на март-април, да общувате строго, но нежно.
Те са амбициозни и за тях е важно успехите им да бъдат отбелязани, и да бадат похвалени за тях.
Момичетата Овен се стремят да придобият независимост възможно най-рано. За тях е важно да се реализират в професия, която да им осигури финансова самостоятелност. Не спирайте желанието на дъщеря си да стои здраво на краката си, подкрепете инициативата ѝ.

Телец
По природа децата Телци са кротки, но са упорити в постигането на целите. Ако детето ви опитва да усъвършенства дадено умение, не бързайте. Натискът отвън ще го извади от равновесие.
Трябва да вземете предвид, че Телецът е бавен. Разчитайте правилно времето, спазвайте режима, за да сте в крак с всичко. Обяснете на хлапето, че трябва да си разпределя времето и правилно да избира приоритетите си.
Телците се разват на обичта на родителите си, но се страхуват да бъдат в светлината на прожекторите. Те са нерешителни, така че при вземане на решения, подкрепата на близките е много важна за тях.
Не забравяйте, че Телецът е отмъстителен: ако излеете гнева си върху детето, то ще го помни до края на живота си.

Близнаци
Децата под зодия Близнаци се отличават с бърза реакция, общителност и богато въображение. Обичат разнообразието.
Днес те редят пъзели и искат да ги запишат в кръжок по роботика, а утре искат да тренират самбо и се интересуват от рисуване.
Предимството на децата от тази зодия е, че лесно се адаптират към новия колектив: детска градина, училище. Но им е трудно да се придържат към режима и да седят мирно. Научете го да се фокусира върху една дейност.
Тъй като Близнаците са странни и може да ви излъжат или скрият нещо, важно е да изградите отношения на доверие с тях.

Рак
Децата Раци винаги търсят справедливостта, често нетърпеливи да помогнат на приятелите си. В същото време те са много потайни и няма да говорят за проблемите си.
Много е важно да изграждате отношения по такъв начин, че детето да ви вярва. То е много чувствително към критика и наказания и след всяка неуместна дума или забележка, може да се затвори в себе си.
Ако родителят не успее да изгради отношения на доверие с малкия Рак, е важно да има някой близък до него (братовчед, леля), който може да протегне ръка.
Раците са уязвими и емоционални, ако се страхуват да направят нещо, в никакъв случай не трябва да им казвате груби фрази в духа на: „Не се дръж като лигльо, действай!“
С това няма да го насърчите, а е много вероятно да го откажете.

Лъв
Децата, родени в края на лятото, са склонни към егоцентризъм. Те са сигурни, че всичко наоколо се случва единствено заради тях Важно е периодично да ги „презимявате“: не угаждайте на капризите им, бъдете твърди.
Лъвовете имат повишено чувство за собствено достойнство - физическото наказание ги обижда.
Ако успеете да изградите отношения, основани на взаимно уважение, то ще израсне щедро и справедливо, ще взема предвид мнението на другите и ще им помага.

Дева
Девите от детството показват рационално мислене. Ако им забраните нещо, е много важно те  да разберат причината, поради която го правите.
Децата Дева обичат да учат, започват от рано да четат и смятат. Затова не забравяйте за игрите на открито, така че хлапето да се развива физически.
Интересното е, че Девите са придирчиви в храната и е важно да намерите начин да храните разнообразно капризното дете.
 

Снимка: Getty
Везни
Тези деца обичат да бъдат в обществото – не забравяйте да им осигурите екип. Техният плюс е, че умеят да изглаждат всякакви конфликти. Минусите - не умеят да защитават мнението си и личните си граници. Затова е важно да научите детето Везни да уважава рамките и границите. Ако то има свои собствени хранителни предпочитания, трябва да се съобразите.
И задължително чукайте, преди да влезете в стаята му. То ще оцени това.
За Везните е особено важна удобната и спокойна атмосфера в семейството. Също така е важно да ги научите да довършват нещата докрай.

Скорпион
Децата Скорпиони са неудържима енергия, за тях е важно постоянно да участват в някакво действие, да обединяват всички около себе си по време на игрите. Не забравяйте да изберете спорт за тях по техен вкус, така че да изразходват натрупаната енергия.
Предимството на Скорпиона е, че не крие чувствата си, а парадира с всичко. Но се уверете, че то не „пръска“ негативизъм върху околните. Необходимо е да внушите на Скорпиона, че другите деца могат да бъдат обидени, ако им казва директно всичко.

Стрелец
За децата, родени в края на ноември-декември, е важно да си поставите ясна цел. Без нея те губят ориентация. Ако Стрелецът прави нещо, за него е важно да получи награда, да заеме първо място, да овладее някаква сложна техника. В този смисъл със Стрелците не им е лесно, те от детството си смятат своята гледна точка за единствено вярна. В общуването с тях е важно да им покажем кога са прави и кога грешат.
Тези деца са много мобилни, обичат спорта, но често се нараняват. Затова се погрижете за безопасността и се опитайте да ги научите на постоянство.

Козирог
Козирозите се отличават с това, че се колебаят дълго време, преди да направят нещо. Затова, ако е възможно, ги будете час по-рано сутрин, за да имат повече време за себе си.
Ако планирате да го запишете на някакъв спорт, изчакайте, докато то реши какво иска.
Консерватизмът на този знак се проявява още в детството. Малките Козирози не обичат промените и ги възприемат болезнено.
Те също така рано показват свръхотговорност и изглеждат много сериозни. Опитайте се да не оказвате натиск върху чувството им за дълг. Прекаленият перфекционизъм прави Козирозите нерешителни, несигурни. Важно е да научите детето да релаксира.

Водолей
Водолеите имат добра интуиция - струва си да се вслушате, ако детето не иска да отиде някъде. Обичат творческите занимания, имат богато въображение.
Малките Водолеи са мечтатели и често правят нещата по свой начин. Затова си струва да бъдете търпеливи, ако подхождат към решаването на проблеми от „другата“ страна – в повечето случаи те имат нестандартно мислене.
Струва си да бъдете изключително внимателни към детето Водолей, да не го наказвате, че прави всичко по свой начин.
Важно е родителите да се научат да разграничават къде греши и кога просто вижда света от различен ъгъл.

Снимка: Getty
Риба
Рибите, подобно на Водолея, са мечтатели и креативни личности. Важно е да не „загасите“ тяхната креативност.
Ако например са нарисували синя трева, не трябва да им се карате за това - това е тяхната визия за задачата.

В обучението е важно да се обясни на детето къде дисциплината и спазването на правилата са важни и къде може да се прояви креативност.
Децата с този знак имат склонност към жертвоготовност. Уверете се, че не следват приятелите си, за да ги предпазите от инциденти.

Мона Василева

Да поговорим

Дразнещите черти на различните зодии

Да поговорим

В трудни моменти: тези 3 зодии са най-добрите съветници

Да поговорим

Тъмната страна на зодиите - да, и вие не сте цвете

Заедно

Децата, родени под тези зодии, са най-трудни за възпитание

Още от Да поговорим

Домашният любимец носи много ползи на децата.

Снимка: Shutterstock

Перфектният домашен любимец за деца

Дете, което наднича през вратата. Снимка: Getty

 

Детето е взело пари, без да пита

Някои имена орисат човека още от раждането.

Снимка: Shutterstock

Жените с тези имена са извор на радост и красота

Дете върви по катерушката. Снимка: Getty

4 прости правила за игри без травми

Децата трябва от малки да свикнат да уважават природата.

Снимка: Shutterstock

Да направим детето супер екогерой

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Домашният любимец носи много ползи на децата.

Снимка: Shutterstock

Дете, което наднича през вратата. Снимка: Getty

 

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Дете, което наднича през вратата. Снимка: Getty

 

Мнение на специалиста

Детето е взело пари, без да пита

Как (не)трябва да реагират родителите

Писането на хартия помага срещу стреса.

Снимка: Shutterstock

Здраве

Водете дневник срещу ежедневния стрес

Така ще преборите натрупаната умора и неприятности, а след време ще имате мили спомени, които да прелиствате

Дете върви по катерушката. Снимка: Getty

Здраве на семейството

4 прости правила за игри без травми

Как да осигурите безопасността на вашето хлапе на детската площадка