Изпи ми кръвчицата, но съм луд по теб

6 причини мъжът да избере силна жена

13 октомври 2021 г.

Снимка: Guliver / Getty

Кокви качества търси съвременният мъж при избор на партньорка? И дали силните жени го плашат или го привличат? Темата е спорна.
Ето позицията на психоложката Мая Медведева, която обяснява защо силният пол избира силни жени.

Нямат време да ви "пилят"

Започваме с едно уточнение. Какво имаме предвид под понятието „силна жена“. Най -важното ѝ качество е, че тя принадлежи на себе си и не се опитва да бъде мила и „удобна“ за всички наоколо.
Тя е свободна, заета е със себе си и не е фиксирана върху успеха си сред мъжете. Тя е еднакво успешна както във връзката, така и по отношение на постигане на собствените си цели. Освен това, когато има време, рядко ще изявява желание да тича след някой мъж. В съвременния свят една амбициозна, интелигентна и самоуверена жена има твърде много други цели и интереси.
С домакините, които се интересуват прекалено много от партньора си, може да е по-трудно: отначало правят всичко, за да му угодят, грижат си за него, а като не получат в замяна същата порция грижи и любов, започват да се обиждат, мрънкат и по всякакъв начин се заяждат.
Мъжът в тази връзка се чувства потиснат, задушен и иска да избяга.
Затова за него е по-лесно да е със силна жена. Съсредоточавайки се върху себе си, тя понижава изискванията към него: не се заяжда, не го притиска, не претендира. Но, ако нещо изведнъж ѝ докривее и нещата не се случват както тя ги иска, няма да се церемони. Ще реши въпроса веднага и радикално.

Искат да бъдат завладени

Човек по природа е ловец. Той се интересува не само от резултата от лова, но и от самия процес на преследването. Това, което би могло да бъде по-вълнуващо от плячката, е преследването на една жена, която не позволява да се доближи до нея. Налага му се да намери начин, да преодолява препятствия, да я примами и съблазни.
Напълно възможно е в тази любовна игра ловецът всъщност да се окаже жертва, но едва ли ще има шанс да разбере това. Представителят на силния пол ще се чувства като завоевател и ще остане уверен, че инициативата е дошла от него.

Те са привлекателни и добре поддържани

Жена, която обръща  внимание и се грижи за себе си, няма как да не изглежда привлекателна за мъжа. И не става въпрос толкова за красотата в общоприетия смисъл, а повече за самочувствие, грижа за себе си, вътрешна енергия.
Силната жена не се съмнява, че тя заслужава най -доброто. Нейният стил и непоклатима увереност в собствената ѝ привлекателност не оставят мъжете безразлични.

Те не се превръщат в "маминки"

Според социологическо проучване от 2020 г. 56%от мъжкото население на Русия се определя в графата „истински мъже“. Ето и качествата, които според анкетата притежава истинският мъж: мъжественост (13%), отговорност (11%), благоприличие (11%) , физическа сила (9%) и смелост (9%).
Този мъж не иска до себе си "жена-майка“, която го гали по главата, грижи се за него като дете, но в същото време напълно потиска всички негови мъжки прояви като равноправен партньор.
В отношенията с такива „майки“ мъжът просто няма шанс да поддържа собственото си самочувствие.
Докато силната жена го принуждава да се държи и да се чувства като мъж, а не като момче или като син.

Снимка: Guliver / Getty

С тях не е скучно

Първо, силните жени обикновено са умни, често са остроумни и иронични. Те не пестят ресурси за саморазвитие и хобита. Интересно е да прекарвате време с тях. Винаги има тема за разговор, може би дори ще откриете общо хоби.
Силните жени, като правило, не се страхуват от екстремни забавления, дори такива, които традиционно се считат за мъжки.
Второ, те са в състояние открито да изразяват емоциите си и да съобщят желанията си и като правило са свободни от предразсъдъци и ограничаващи убеждения. Животът с такава жена просто не може да стане скучен, както емоционално, така и физически.
Трето - леките сцени на ревност добавят разнообразие във връзката. В същото време такава жена най -вероятно няма да се опита да държи мъжа под контрол като го наблюдава, или чете кореспонденция му.

Те са успешни и самодостатъчни

Силните жени най-често са амбициозни в професията. Те постоянно се изкачват по кариерната стълбица и често постигат големи успехи в своята област. Това означава, че в съюз с такава жена партньорът ще бъде на равна нога с нея, ще обединят усилия и могат да постигнат още по-големи резултати, например в съвместен бизнес.
Много мъже искат да имат не само любовница до себе си, но и истински партньор в най-широкия смисъл на думата, на който може да разчитат във всяка ситуация.
Мона Василева

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.