Как да съхраним пламъка в отношенията

И след раждането на децата

10 юли 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Рутината убива. Повторенията на едно и също всеки ден постепенно загасят пламъка дори при тези, които страстно се обичат. Появата на децата в семейството поставя нови изпитания пред чувствата и на двамата.
Липса на време, умора, липса на пространство в къщата – това са част от обичайните извинения, които всеки намира. Това е лошо както за вас, така и за децата.
Ако не търсите извинения, а начин да съхраните искрата в отношенията, ще намерите начин.

Ето няколко идеи дадено от сайта moms.com

Канете я/го на срещи
Сигурно ви звучи смешно, но пробвайте. Да се организира, очаква и реализира, още повече когато имате деца, това е различно. Трябва да намерите време между работата, пазаруването, домакинските задължения, уроците на децата, безсънието покрай малкото дете ...
Направете го веднъж в месеца и ще видите резултата.
Отидете на кино, театър, ресторант или просто на разходка. Отново ще се почувствате двойка, ще усетите привличането и онази тръпка, която е гъделичкала корема ви, още преди децата да дойдат на бял свят.

Разговаряйте
Любовните отношения искат добра комуникация. Всеки човек иска да го оценяват, да го разбират, да го изслушват. По тези три пункта младите двойки често се разминават.
Когато говорите с партньора си, се старайте да му покажете, че го слушате внимателно, гледайте го в очите, не го прекъсвайте. Дайте му да разбере, че е мнението му е важно за вас.

Смейте се
Чувството за хумор често спасява брака. А да успеете да развеселите любимия, да го накарате да се засмее, наистина е постижение.
Смехът сваля стреса, освобождава хормоните на щастието, укрепва имунитета. Не са нужни особени усилия, за да се повеселите заедно. Разказвайте си или четете вицове, спомнете си весели истории от миналото ...

Прегръщайте се по-често
Когато къщата е пълна с деца, родителите трудно намират място и време за секс, въпреки че съзнават колко е важен за щастливия брак. Поддържайте интимността, дори да не правите  толкова често секс, колкото преди. Просто се постарайте по-често да се прегръщате, целувате и да се държите за ръка.

Бъдете отбор
Спомнете си, че сте си обещали да сте „един до друг, да се подкрепяте, докато смъртта ви раздели“.
Почувствайте се отбор, който действа като един, готов да покори света. Ще имате повече сили, ако усещате винаги рамото на партньора си до вас, за да се облегнете, да поискате помощ и подкрепа. А това помага и на романтичните отношения.

Измислете си общо хоби
Вероятно преди години сте имали повече общи занимания, от които по обясними причини сте се отказали. Време е да ги преоткриете. Общите интереси и занимания засилват емоционалната връзка.

Всеки ден си правете любовни признания
Има разлика между влюбването и любовта. И с годините вероятно сте я почувствали. Когато сте били влюбени, всяка сутрин сте се будили в приповдигнато настроените, а всяка среща е карала пеперудите в стомаха ви да летят. Меденият месец отдавна е в миналото,  но любовта иска грижи, за да продължи да съществува. Затова не преставайте да се грижите за нея и не се отказвайте, дори  понякога да ви е тежко. Едни от трудните времена идват след раждането на детето. Колкото и да сте улисани в грижи, не забравяйте да казвате всеки ден: „Аз те обичам“. Така ще поддържате пламъка помежду си.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа

Разговор

19 октомври 2019 г.