Как децата от различните зодии се адаптират към новото

И как родителите могат да помогнат

30 април 2019 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Някои хлапета моментално започват да „плуват в свои води“ и да се вписват в нова среда, привикват бързо към новото местожителство, към детските общности и към прехода от детска градина на училище с новите приятелства, а други се нуждаят от сериозна подкрепа от страна на възрастните, защото се притесняват от всичко различно и ново.

И тук астрологията има какво да каже по темата са адаптацията:

Овен (21 март – 20 април)

Децата Овен по принцип обичат нови територии и неизследвани ситуации, както и непознати обстоятелства – това ги кара да се чувстват комфортно. Те веднага започват да изследват обстановката, да се опитват да я разведрят, завързват запознанства, въобще – справят се чудесно с всичко ново.

Тези малчугани са устойчиви на стрес, самостоятелни и любопитни, затова и прекрасно съумяват да се адаптират към новите ситуации без родителска помощ – самите те бързо се превръщат в зрели индивиди.

Телец (21 април – 20 май)

Малките Телци дълго привикват към всичко ново, но общо-взето не разчитат на подкрепата на възрастни, предпочитат тихо и полека да се справят самостоятелно. Все пак е добре, ако на първите стъпки в нова среда до детето Телец присъства родител или близък, на когото то може да се довери и, ако се наложи, да помоли за подкрепа.

Например, когато го заведете в новия детски колектив, постойте известно време да поговорите с учителите или възпитателите как биха могли да му окажат помощ да се впише в средата без това да става прибързано.

Близнаци (21 май – 21 юни)

Малките Близнаци се адаптират лесно към всяка нова обстановка и ситуация, за тях не е трудно да намерят бързо общ език с непознати деца и възрастни. Те умеят да очароват всеки начаса, затова се вписват лесно във всяка среда. А родителите им могат само да попречат в тази ситуация, макар и несъзнателно и с най-добри чувства.

Децата Близнаци някак интуитивно и творчески подбират без проблем най-подходящия маниер на общуване за дадено общество или обстоятелство, колкото и то да е непривично, а родителите се опитват да допринесат за процеса на адаптация със стандартно поведение.

Рак (22 юни – 22 юли)

Децата Рак са трудни характери и много тежко възприемат новото и необичайното, всичко, което е различно от тяхната привична среда им причинява огромен стрес и тъй като те обикновено сдържат своите преживявания дълбоко в себе си, трябва да отчитаме, че всичко това изисква доста усилия от тяхна страна.

Те се нуждаят да бъдат хванати деликатно да ръка и въведени в непознатата обстановка, да усещат близост с приятелски настроени хора и с родители, за да възприемат по-лесно новото. А в процеса на адаптация е важно постоянно да наблюдавате внимателно какво е тяхното психологическо състояние и да не ги насилвате да вземат бързо решения.

Марина Атанасова по материали на letidor.ru

Коментари
Последни видеа