Какво да подарим на учителката за 8 март

Без традиционните и омръзнали бонбони и кафе

05 март 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock 

Ето няколко идеи какво да подарите на учителките за 8 март, без да повтаряте миналогодишните изненади и омръзналите до втръсване бонбони и кафе.
Идеите подсказа сайтът deti.mail.ru.

Декоративно портокалово дръвче

Има добър избор от декоративни дръвчета с ярки плодове - лимон, каламондин, мандарина и портокал. Саксията ще внесе акцент във всеки дом и е много по-интересна от традиционния зюмбюл в саксия.
Алтернативен вариант са нежните пролетни цветя в саксия – лалета, нарциси, карамфил.
Може да извадите от интернет и да разпечатате инструкция как да се гледа цветето и да я поднесете в направена от вас картичка.

Крем за ръце

Изберете качествен крем за ръце и се посъветвайте в аптеката за избора.
Заради контакта с различни материали – тебешир, пластелин, хартия и всякакви помагала, ръцете на учителките се нуждаят от повече грижи, а кожата им – от редовно подхранване, защото лесно изсъхва и се напуква.

Масажно килимче

Учителките рядко имат време да отидат на масаж. Затова масажното килимче върши работата на масажист при това в домашни условия. То може да е акупунктурно, акупресурно или такова за стъпалата.
Лечебното килимче „работи“ на принципа на рефлексотерапията. Според специалисти лежането на специалната подложка за 15-20 минути на ден подобрява самочувствието и премахва болките в гърба.
Килимчето с турмалинови камъни прави специален масаж на ходилата. Върху него човек стои бос на едно място, а то имитира ходене по дребни камъни като прави акупунктурен масаж на важни точки в стъпалата.

Билети за концерт

Ако знаете какви са музикалните предпочитания на учителката, може да ѝ подарите билет за концерт. Това е универсален подарък, който би зарадвал не само страстните любители на класическа музика.
Още по-добър вариант е абонаментна карта за серия от концерти с класическа музика, така изборът е много по-голям.

Мона Василева 
 

 

 

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.