Коледа 2019: най-подходящите подаръци според възрастта

Какво да сложим под елхата

10 декември 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Не само родителите се чудят какво да сложат под елхата. Роднини и приятели изпитват силни затруднения в избора на подходящ подарък за малките деца.
На помощ идват експерти от parents.frкоито предлагат избор на най-подходящите, според възрастта на детето.

От раждането до 18 месеца

Най-подходящи са плюшени и пухкави играчки, които са приятни за пипане и гушкане. В тази група влизат и музикални играчки, които изпълняват нежни мелодии и приспивни песнички.
Подходящ подарък за малкото дете са и интерактивни играчки – те му помагат да расте по-уверено.
От полза в тази възраст са и конструкторите и всякакви игри за сглобяване, които упражняват фината моторика и сръчности на ръцете. И разбира се, всички играчки, които развиват въображението.

От 2 до 3 години

В тази възраст децата обожават движението. Всичко, което помага за активността и подвижността им, е подходящо за Коледа.
Може да се замислите също така за конструктори и игри, които тренират концентрацията на вниманието както и такива, които развиват въображението.

+ 4 години

На тази възраст детето се включва в групови игри, забавлява се в присъствие на своите връстници, учи се да изчаква своя ред за участие в играта, да губи и да печели.

Снимка: Guliver / iStock

Важно е да тренира своите двигателни възможности както и умението да се концентрира. Така че избирайте такива игри, с които да упражнява тези умения.
Забавно е, когато цялото семейство се включва в настолните игри.

 

 

Коментари
Последни видеа