Момичета, не разчитайте на съпрузите за тези 6 неща 

Предупреждаваме, за да няма разочаровани, а добре обмислени решения за обвързване

04 април 2019 г.

Снимка: Shurtterstock

Всеки се жени и омъжва по свои си причини, но в повечето случаи основна е любовта и взаимното уважение. Въпреки това, често можете да чуете оплаквания от приятелки в смисъл „Мислех си, че ще мога да го променя” и други от този род, от които става ясно, че очакванията не съвпадат със семейната реалност.

Затова ще се опитаме да предупредим всички все още необвързани за нещата, които може да убягнат в любовно заслепление, но е важно да се знаят предварително – да няма изгубени илюзии и разочарования, а връзката да е добре обмислено решение.

Не го заставяйте да избира между вас и майка си

Ако се случи, че отношенията ви със свекървата не се развиват по най-добрия начин, не въвличайте съпруга си в тях. При никакви обстоятелства не го карайте да взема страна! Обикновено дребни неприятности в отношенията с нея се превръщат в голям конфликт. Това може да завърши дори с раздяла, защото повечето мъже се чувстват длъжни да подкрепят майка си.

И да не го направят, у тях ще остане неприятното чувство, че враждувате и колко спокойно е било преди да се ожените, а пък сега…  Помислете си внимателно, преди да правите забележки на жената за дреболии.

Мъжът ви не е най-добрата ви приятелка 

Не е лошо да не забравяте това. Той, естествено, ще ви подкрепя в радост и в отчаяние, но не разчитайте да играе ролята на "жилетка" и да обсъжда клюки с вас. Мъжете, по принцип, не са програмирани да бездействат: разговорът с тях е търсене на начин за решаване на проблеми, докато жените често дърдорят, за да се разтоварят психически. Ако ви се прииска да го направите, обадете се на приятелка, с която сте излизали често на кафе преди брака.

Не му забранявайте да гледа други жени

Графата „женен“ и „омъжена“ не изключва желанието и на мъже, и на жени да обръщат внимание на симпатични хора от противоположния пол – това е съвсем естествен процес, според много психолози.

Можете да се намесите само, ако партньорът ви започне да показва нездрав интерес към други жени - ако го хванете, че ходи на тайни срещи, ако флиртува и прекалява с телефонните разговори с друга жена.

Няма да се откаже от своите увлечения заради вас

Освен работата или ученето, вероятно си имате хоби или някаква различна дейност ви е особено интересна. Например да гледате всички кино премиери, да си направите и поддържате блог за красота… И представете си, че мъжът ви забрани да отидете на кино, или да изключите компютъра – как ще се почувствате?

Така е и с мъжете – имат свои си важни неща: да си почиват в чисто мъжка компания, да ходят „с момчетата“ на боулинг, на риба и тем подобни места просто, за да поддържат самочувствието си, приятелствата си и своите хобита.

Опитите ви да го промените са обречени на провал

Ако не става въпрос за сериозни и важни неща, като например неговата безразсъдност, простете му малките недостатъци. Да предположим, че той не иска да живее по график и да планира – дори да ви дразни, може би все пак именно тази спонтанност ви е привлякла към него.

Снимка: Shurtterstock

По същия начин опитайте да откриете и другите му предимства, вместо да се фокусирате над недостатъците. Все едно е невъзможно да промените личността му.

Едва ли ще помни всички дати, които са важни за вас

Мъжете са устроени по-различно, мозъкът им не възприема някои неща така, както женския мозък, за който е присъща по-силно развита емоционална памет. На мъжете им се налага да положат много усилия, за да си спомнят кога, къде и как точно е осъзнал, че вие сте най-важния човек в неговия свят. Проявявайте разбиране.

Пък и мъжете, в крайна сметка, не са длъжни да интересуват от нещата, които интересуват жените.

Източник, превод Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа