Пет ценни умения, които да усвоите през 2022 година

Ето върху какво си струва да помислите в работата си

14 януари 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Началото на новата година винаги е идеално време за фокус върху кариерния растеж. Според Министерството на труда на САЩ икономиката се възстановява и някои индустрии са възстановили загубата на работни места от първите дни на пандемията.

Като футурист и бизнес стратег Скот Стайнбърг е успял да идентифицира пет умения, които могат да ви направят ценен професионалист през 2022 година. За тях разказва в своя публикация за CNBC.

Решаване на проблеми

В бъдеще ще си струва да мислите критично и креативно за вашата работа и да добавите уникални умения, опит и връзки към вашия професионален инструментариум.

Усилията ви да сте извън кутията не само ще ви помогнат да намерите нови решения, но ще ви дадат инструментите да комуникирате, че сте способни да решавате нови и вълнуващи проблеми.

Например времето, прекарано в анализиране на различен вид бизнес или свързване с хора в различна индустрия, може да ви помогне да намерите нови начини да мислите върху един проблем или нови инструменти, които вашият екип да използва.

Акценти: Научете се как да избирате типа брейнсторминг – азбучен, под формата на таблица или морфологична диаграма.

Стратегическо планиране

Футуристите не предсказват бъдещето. Те идентифицират тенденции в обществото или на един пазар и обмислят въздействието, което тези тенденции може да имат.

Използвайки сценарии от типа „ами, ако…“ за разиграване на различни стратегии и техните резултати, помагаме на хората да определят коя стратегическа посока да поемат.

Можете да приложите същата техника към собствената си кариера или бизнес. Научаването как да обмисляте различните посоки, към които вашата индустрия или кариера може да поеме в бъдеще, може да ви помогне да планирате бъдещите си ходове, да измислите план Б и да се предпазите от несигурност.

Акценти: Научете как да създадете завладяваща мисия, да съберете ключова бизнес информация и да оцените потенциалните възможности за начертаване на печеливш курс напред.

Продължението четете в Мениджър Нюз

Коментари
Последни видеа