Тенденции: 2019-а – годината на естественото излъчване

Основни правила и процедури за красота, които са най-популярни в момента

12 август 2019 г.

Снимка: Guliver/ iStock

То е като мания – с всеки ден все повече мислим как да задържим красотата и младежкото излъчване и това не е свързано само с факта, че полека лека остаряваме, а и защото образите ни са все по-често обект на внимание заради многобройните селфита и профили в социалните мрежи. Кои beauty тенденции да следваме разказва пластичен хирург.

Благодарете на природата

Максимално естествената външност е първия тренд, на който да обърнете внимание. Допреди няколко години обемният бюст и моделираните устни бяха еталон за красота, но полека лека те губят позиции днес са на мода естествените размери и натурално излъчване. Да не говорим, че формите на тялото, които не са изваяни от природата, могат да попречат на комфорта ни при спорт и въобще на живота, когато са прекалени. И тъй като съвременният свят е фокусиран над здравословния начин на живот с повече физическа активност, притежателките на пищен бюст и други пластични намеси се чувстват не на място.

За хората днес са важни не обемните, а изящните естествени форми. Допреди няколко години момичета идваха в клиниката със снимка на Анджелина Джоли и заявяваха, че искат да приличат на нея, но днес подходът е различен – всеки иска да добие подобрена своя версия, да изглежда като през филтър на любимото си приложение. Това не е нито хубаво, нито лошо, това е просто тренд.

Предупреден значи въоръжен

През 2019 г. вероятно повече от всякога са популярни процедурите не за поправяне, а за превенция на недостатъците.

Момичета на все по-млада възраст все по-често се обръщат към специалистите за профилактика, а не за лечение. Много идват на консултации за съвет кога е добре да направят например липосукция – преди или след раждането. В това има голям плюс: понякога е по-добре да предупредиш за проблема, отколкото да се опитваш да го лекуваш.

Но се налага още едно предупреждение, тъй като и ученички се записват за прием при пластичен хирург: млади момичета, не изпадайте в крайности, всичко е хубаво да става с мярка.

Направете път!

В продължение на много години се смяташе, че към пластичната хирургия прибягват само жени. През 2019-а можем да се усъмним в тази хипотеза. Всяка година се увеличава количеството на мъжете, които прибягват до помощ от пластичен хирург, според статистиката. Разбира се, тенденцията на популярните процедури при тях се различава силно от женските. Например, повечето мъже искат да променят формата на долната си челюст и брадичката. Много от тях се борят с проблеми като провиснала шия и овал на лицето. Така че вече е ясно – и мъжете ползват услугите на пластичната хирургия.

Класиката е завинаги

Ринопластика, блефаропластика, липосукция и мамопластика и тази година, както и преди, са най- популярните операции. За ринопластиката (корекция на формата на носа) си остава и единствената молба – да е „като в Инстаграм – естествено и внимателно.“ Блефаропластика (козметична операция на клепачите), преди избираха жени между 35 и 40 години, а към днешна дата тя се явява една от най-популярните операции в азиатските страни, вероятно защото на мода са европеидните лица и блефаропластиката се справя чудесно с тази задача. До липосукция - интервенция на корем, бедра, дупе, се прибягва все по-често не просто за създаване на обем, а по-скоро за контуриране на тялото. С мамопластиката (корекция на гърдите) всичко е ясно – колкото по-качествен е новият бюст, толкова повече привлича вниманието.

Грешките на младостта

Наред с класическите операции на мода излизат и някои специфични процедури. Мнозина отстраняват „грешките на младостта“ с помощта на филъри, използвайки ги не съвсем стандартно. Например, за да прикрият белезите от огромни пиърсинги, някои използват филърите за корекции на меката част на ухото.

Още една операция, която постепенно набира скорост, е намаляването на разстоянието между горната устна и носа. Благодарение на нея не само се преобразява външността, но и отпада необходимостта от допълнително увеличаване на устните.

Старост и радост

През 2019 г. както и преди се запазва модата на достойното остаряване. Ако по-рано жените изпадаха в паника с появата на първия намек за бръчки, сега реакцията е много по-спокойна – дамите след 30 все по-често избират процедури като фейслифтинг – процедура, която помага да се оформи овала на лицето, но и предотвратява птозата на меките тъкани, позната като „паднал клепач“.

В търсене на идеала

В съвременния свят хората се грижат и за лицето, и за тялото си. Уверени са, че за да имат много лайкове на снимки от плажа е нужно да имат идеална фигура. Разбира се, фотошопът си остава, но на момичетата не им стига да се прелестни единствено в онлайн пространството и затова пълнят фитнес залите или се подлагат на продължителни диети.

Но тези начини не са подходящи във всяка ситуация – най-нетърпеливите избират пластична хирургия. Обаче след липосукция могат да се наслаждават на перфектните си форми след няколко седмици. Важното е да не се прибързва при избора на клиника и пластичен хирург.

Тенденциите се сменят често, но винаги след вземането на решение за дадена операция трябва да се отговори на още въпроси и най-главното при всички положения си остава изборът на квалифициран специалист и клиника.

Източник, превод Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа