Над 1900 души посетиха „Flo Force” къта в „Музейко“

Малките се насладиха на плодови нектари от детската серия на „Флорина“

Как може да се направи персонализирана значка с някой от „Flo Force” героите или с произволен надпис? Това видяха над 1900 души, които посетиха къта на „Flo Force” в Детския научен център „Музейко” в деня на отворените врати (20 май).

За 4-те часа на забавлението „Flo Force” атракцията предизвика голям интерес сред децата, които опитваха от вкусните плодови нектари от детската серия на „Флорина“.

В деня на отворените врати, като част от инициативата „Европейка нощ на музеите“, заедно с над 50 други музеи и галерии в София, детският център „Музейко“ бе посетен от над 3000 души.

Гостите се забавляваха с богата програма от различни дейности - изложба „Влечуги“, която представи над 40 вида живи змии и гущери, мини експозиция с експерименти, посветена на великия учен Алберт Айнщайн.

Светла Иванова гостува с нейната активна приказка „Вълшебна книжка“ - част от проекта ѝ „Тананикаща йога“ за родители и деца от 3 до 12 години.

Имаше благотворителна кампания „доброДЕТЕли – Да оцветим детските мечти“, като се оцветяваха цели къщи от хартия, експериментариум - направи си сам мозайка и други.

Европейската нощ на музеите в София се организира по инициатива на Френския институт и с подкрепата на Столична община и Министерство на културата.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа