Те са много ароматни, а рецептата е толкова лесна, че с нея могат да се справят дори и по-малките деца
Джинджифилови човечета
Снимка: Shutterstock
Необходими продукти:
1. Пресейте брашното, нишестето, пудрата захар и какаото в купа.
2. Направете кладенче и в него сипете жълтъка, угасената в оцета сода и накъсаното на парченца масло. Добавете подправките.
3. Разбъркайте до получаването на гладко и меко тесто. Завийте го с домакинско фолио и приберете за 1 час в хладилник.
4. Разточете на кора с дебелина 3 мм и с метална формичка изрежете човечета.
5. Изпечете ги в тава върху хартия в предварително загрята на 170 градуса фурна. Следете крайчетата – щом започнат да се зачервяват леко, веднага вадете от фурната.
6. Оставете да се охадят напълно, след което декорирайте с глазура и бонбонки, за да заприличат напълно на джинджифилови човечета.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари