Обама е готов да прати дъщерите си в армията

Стига те да поискат

30 септември 2016 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Барак Обама би се отнесъл положително към решението на дъщерите си да служат в американските въоръжени сили. Това заяви президетнтът на САЩ на среща с военнослужещи от базата на сухопътни войски Форт Лий, щата Вирджиния.

Хазяинът на Белия дом беше попитан за това, как би се отнесъл, ако 18-годишната му дъщеря Малия и 15-годишната Саша поискат да встъпят във военна служба. „Бих казал: „Действайте!“, отговори Обама.
Президентът напомни, че на 18 и той е бил пред подобно предизвикателство: „Тогава тъкмо приключи войната с Виетнам, нямаше други активни войни, никой не ни нападаше, затова избарх друг път и не встъпих във военна служба.

Обама добавя, че естествено се притеснява за съдбата на дъщерите си. „Вашите деца са си ваши и искате целия им живот да мине по пижама, ако има такава възможност. Но аз ще бъда горд, ако те служат“, каза Обама. Той отбеляза и, че една част от децата на сътрудниците на администрацията на САЩ служат във въоръжените сили. По думите му, родителите „отначало нервничеха, а после бяха във възторг от факта, как това формира характера на децата им“.

Като цяло президентът е уверен, че в армията трябва да служат колкото може повече граждани на САЩ, особено от средите на състоятелните слоеве на населението.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа