Япония отбелязва Деня на съзряването (галерия)

Приемат 20-годишните в света на големите през втория понеделник на януари

09 януари 2017 г.

Снимка: Guliver / Getty images

Пременени в ослепително пъстри кимона, хиляди млади японци отбелязват днес навлизането в зрелостта, пише Мениджър нюз, като цитира Japan Today. Традицията води началото си от древен самурайски ритуал и се отбелязва на втория понеделник от месец януари.

На този ден всички 20-годишни японци отбелязват своето съзряване. Според японското законодателство, от този ден младите хора са напълно отговорни пред закона.

Стават предмет на трудовото право, могат да участват в сделки и свободно да купуват и консумират алкохол и тютюневи изделия. Навлизащите в нова фаза от живота си момчета и момичета присъстват на церемония, на която им се напомнят техните отговорности, след което младежите на пъстри тълпи се отправят да поднесат молитви към местния храм и да празнуват в местния Дисниленд.

Снимка: Guliver / Getty images

Според установената традиция на този ден момичетата трябва да излязат, облечени в богато украсено зимно кимоно с дълги ръкави почти до земята. Кимоното е вързано с традиционен пояс "оби", а на краката си момичетата обуват джапанки "зори". Комплектът включва и правилно подбрана малка чанта.

Единствената свобода, която може да си позволи младата девойка, се изразява в избора на цвят и модел на кимоното, както и при избора на прическа. Фризьорските и козметичните салони са препълнени и работят по цяла нощ преди този празник. За да запазят час в козметичен салон, някои японски семейства се обаждат една година предварително, подготвяйки хиляди йени за официалната премяна.

Снимка: Guliver / Getty images

Младите мъже също се обличат в красиви традиционни кимона, като задължителен аксесоар към тях е ветрилото. 

Вижте различни моменти от пищния фестивал през годините в следващата ни фотогалерия, която сме подбрали, за да ви потопим за малко в колоритния, весел японски празник.

Коментари
Последни видеа