Българчето с място на раждане 49 градуса северна ширина

Николай, който се появи на бял свят над Атлантика, е от Пазарджик

03 август 2017 г.

Орисниците на малкия Ники от екипажа на Луфтханза

Българчето, което се роди по време на полет в самолет на Луфтханза, е от Пазарджик, съобщава Мениджър нюз.

Момченцето Николай, се появи на бял свят на 26 юли, по време на полет на Lufthansa LH543 от Богота до Франкфурт, на 12 хиляди метра надморска височина. След успешното разждане над Северния Атлантически океан, пилотът кацна в Манчестър, за да бъде осигурен максимално бързо медицински преглед на майката и бебето. 

Николай е второ дете на 38-годишната Десислава Х, която е от град Пазарджик. Паспортът на детето ще бъде уникален, тъй като в графата за място на раждане ще бъдат посочени географските координати – 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.  Т

ой ще бъде издаден от българското посолство в Лондон и ще бъде изпратен за пресъставяне в Общинската администрация в Пазарджик. 

„Уникален паспорт, уникално дете”, коментира представителят на авиокомпанията за България, Албания, Македония и Косово Александър Толвелт. "В „Луфтханза” сме много горди", посочи още той.

„Обсъждаме какво да направим за Николай, искаме да е нещо много специално – да направим нещо за живота и бъдещето му, не само да лети безплатно, например”, каза още Толвет.

Коментари
Последни видеа