Коя е съпругата на Гордън Рамзи

Шеф готвачът и любимата му Тана са женени от 27 години и наскоро станаха родители за шести път

13 Януари 2024 г.
Коя е съпругата на Гордън Рамзи

Гордън Рамзи със съпругата си Тана.

Снимка: Getty images

Гордън Рамзи има дългогодишна репутация на строг готвач в предавания като Hell's Kitchen, MasterChef и Kitchen Nightmares. Той обаче е съвсем различен човек за съпругата си Тана и тяхното голямо семейство.

Гордън просто обожава да разсмива хората“, казва любимата му пред The Telegraph през 2016 г. „Трябва да го разбираш, за да знаеш какъв е, а аз го разбирам напълно“.

Когато става въпрос за семейството им обаче, Тана признава, че тя е строгият родител в дома на Рамзи, което включва шестте им деца – три дъщери и трима синове.

„Аз съм изключително строга с тях“, твърди тя. „Мисля, че майката на Гордън смята, че мога да бъда прекалено строга. Аз съм по-строга към децата си от много други хора, но така трябва да бъде“.

И така, коя е съпругата на Гордън Рамзи? Ето всичко, което трябва да знаете за Тана Рамзи и връзката ѝ с известния готвач.

Тя е била сгодена за друг, когато се е запознала с Гордън

Според публикация в The Guardian от 2008 г. Тана е била в началото на 20-те си години, когато за първи път среща Гордън на новогодишно парти. По това време е сгодена за друг и не се интересува от начинаещия готвач, когото намира за арогантен.

Въпреки това, когато двамата се сблъскват отново след няколко години в апартамента, който Тана споделя с общ приятел, а Гордън съхранява мотоциклета си там и се отбива, за да го вземе, искрата между тях пламва и те започват да се срещат.

Сватбата на Гордън и Тана.

Снимка: Instagram

Омъжва се за Гордън през 1996

Двойката сключва брак на 21 декември 1996 г.

През август 2021 г., почти 25 години по-късно, Тана отново облече сватбената си рокля и сподели видео в Instagram, в което се върти игриво.

Тана и Гордън отпразнуваха 27 години брак през 2023 г. Известният готвач отбеляза годишнината им, като сподели снимка от сватбения им ден в Instagram. В описанието под публикацията той нарече Тана „невероятна жена, съпруга, майка“.

Тя и известният шеф готвач имат шест деца

Първата им дъщеря, Меган, е родена през 1998 г. След това през 2000 г. се раждат близнаците Холи и Джак, дъщеря им Матилда през 2001 г., синът им Оскар през 2019 г. и най-малкият Джеси през 2023 г. Преди Оскар и Джеси да се появят, Тана претърпява спонтанен аборт през 2016 г.

Изненадващата новина за шестото дете беше обявена в Instagram.

„Още едно снопче любов! 3 момчета, 3 момичета.... Готово“, написа Гордън и публикува снимки на новороденото. В отделен пост Тана добави: „Бяха напрегнати 9 месеца, но успяхме и бяхме благословени с това малко снопче. Семейство Рамзи определено е пълно.“

Гордън и Тана

Снимка:Getty images

Тана е автор на готварски книги и бивш учител

Тана и Гордън споделят интереса си към храната. Тя публикува първата си готварска книга, Tana Ramsay's Family Kitchen, през 2006 г., последвана от още пет заглавия

Въпреки че готвенето на Тана е предпочитано в дома на Рамзи, през ноември 2008 г. тя признава пред Toronto CityNews, че не е толкова бърза в кухнята, колкото съпругът ѝ, който е готвач.

„Никога не съм се обучавала за готвач. В сравнение с Гордън ми отнема цяла вечност да нарежа лук или морков, но това е моят начин за истинска семейна храна“, казва тя пред изданието.

Също така Тана е бивша учителка, която е работила по метода Монтесори, и бивш редактор в раздел „Хранене“ на сп. Grazia, според биографията ѝ за издателство HarperCollins.

Тя е близка приятелка с Виктория Бекъм

Рамзи и Бекъм всъщност са близки семейни приятели от много години.

Тана сподели серия от снимки в Instagram в чест на 48-ия рожден ден на Виктория през април 2022 г. Под публикацията тя пише: „Честит рожден ден на моята много специална приятелка - толкова много спомени и още много предстоят. Ти си невероятна и аз съм благодарна за нашето приятелство. Обичам те много!“

Тана е бивш собственик на салон за красота в Лондон

През 2011 г. Тана открива салона All About the Girl в лондонския квартал Уондсуърт, в който се предлагат различни козметични процедури като солариум, масажи, маникюр и удължаване на мигли.

След старта на дейността му тя разговаря със StyleNest през 2012 г. и разказва за вдъхновението си.

„Чувствах, че на местния пазар има празнота за място, което да предлага „всичко под един покрив“, казва тя. „Клиентите могат да получат всичко - от релаксиращ масаж за час и половина до бързо оцветяване на веждите или изсушаване. Исках да предложа пълна гама от процедури, които да се вписват в забързания живот“.

След 12-годишно управление на салона, Тана продава собствеността.

Двамата родители с най-малкото си бебе.

Снимка: Instagram

Тя разказва за борбата си с безплодието

Оскар се появява през 2019 г. През 2021 г. семейство Рамзи споделят пред Daily Mail, че обмислят още деца.

Въпреки опустошителната загуба, Тана отворено говори за преживяното с надеждата да помогне на други хора да преминат през тази ситуация. В разговор с британското издание Metro тя си спомни и колко „невероятен“ е бил съпругът ѝ в този толкова труден момент.

„Той винаги е бил човек, който говори за всичко, и беше много добър в това да ми обясни, че и аз не трябва да тая проблема в себе си“, казва Тана.

През юни 2023 г. тя отново разказва за спонтанния си аборт, като споделя емоционален пост в Instagram и разкрива, че детето им се e казвало Роки.

„Щастлива снимка, направена на празненството ни по случай 18-ия рожден ден на Меган, бях малко под 20-ата седмица от бременността“, написа тя под семейната снимка. „Нямахме идея, че няколко дни по-късно ще държа в ръцете си нашето момченце Роки - родено със силен сърдечен ритъм, но твърде малко, за да оцелее.“

Тя вдъхновява Гордън да отслабне

Когато Тана поставя ултиматум на съпруга си да започне да се грижи за себе си или да рискува връзката им, той влиза във форма и сваля над 20 кг.

„Тана не беше впечатлена от начина, по който изглеждах“, казва той пред Daily Mail през 2018 г. „Бях с наднормено тегло. Гледам снимките и се чудя, как тя е останала с мен. С всеки изминал ден става все по-красива. И накрая ляга в леглото си до дебелак“, признава той тогава.

В допълнение към предупреждението на съпругата му, смъртта на 53-годишния му баща от инфаркт е друга причина, която мотивира готвача да влезе във форма.

Тана все още се вълнува, когато види любимия си съпруг

Гордън и Тана все още са много влюбени. Майката на шест деца сподели пред People, че все още усеща „пеперуди“, когато не е виждала съпруга си от няколко седмици.

„Никога не искам да приемам това за даденост - дори и с всички тези деца, за които трябва да се тревожа и грижа. Много се забавляваме“, каза тя и добави, че Гордън „обича да се обажда по около 25 пъти на ден“, когато отсъства поради снимки.

Елена Николова по материали от People

Още от Новини

Дейвид Хаселхоф

Снимка: Getty images

Кои са двете дъщери на Дейвид Хаселхоф

Харисън Форд и Калиста Флокхарт. Снимка: Getty

Калиста Флокхарт с весел спомен за първата среща с Харисън Форд

Румър Уилис

Снимка: Getty images

Румър Уилис празнува първия рожден ден на дъщеря си Луета

Антонио Бандерас и Никол Кемпел. Снимка: Instagram

Антонио Бандерас любимата му Никол Кемпел не бързат със сватба

Сензационно издание на „Алиса“ с илюстрации на Дали

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Адаптацията не се случва изведнъж.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Колко месеца са необходими, за да се адаптирате към майчинството

Всеки велик прeход в живота носи със себе си период на приспособяване

Дете, което се клати на стола. Снимка: Getty

Здраве

6 натрапчиви навика на детето, които тревожат родителите

Всяко пето хлапе преминава през подобни състояния

Харисън Форд и Калиста Флокхарт. Снимка: Getty

Заедно

Калиста Флокхарт с весел спомен за първата среща с Харисън Форд

След репликата: Какво прави тук този превъзбуден дядка, двамата са заедно от 14 години

Снимка: Guliver / iStock

За семейството

Кичим дома с върбови венчета, здравец и цветя

Върбата символично замества палмовите клонки от посрещането на Христос

Отворена книга, кафе, люляк. Снимка: Getty

Кожата претърпява промени през деветте месеца.

Снимка: Shutterstock

Здраве

Как се променя кожата по време на бременност

Ето какво може да очаквате и как да я предпазите през деветте месеца

Бъдете добър пример за децата си винаги.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Децата правят това, което им показвате, а не това, което им говорите

По този начин изграждаме безопасна среда, в която те да учат и да израстват