5-годишно русначе избяга от баба си

За да се полюбува на влаковете

30 август 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

На гара „Новосибирск“ в Русия транспортна полиция спаси малко момче, което тичало по релсите. По-късно се разбрало, че момченцето се казва Вова и е на 5 годинки, пише deti.mail.ru. В къщата, където завело полицаите, нямало никого. От съседите те разбрали, че момчето е на гости на баба си, която явно отишла някъде.

След известно време бабата се появи и каза, че била на работа и оставила Вова на малката си дъщеря. Тя, от своя страна, отишла до пощата и заклела момченцето да не излиза от вкъщи. Но Вова не искал да стои сам, затова отишъл на гарата да чака роднините да се появят“, казва инспекторът по транспорта на станция „Новосибирск“ Ирина Грехонина.

Майката на момченцето пояснила, че Вова много обича да се вози във влакове и заедно често ползват електричката. Жената добавила, че непрекъснато учи сина си на безопасно поведение на железопътния перон.

Въпреки това транспортните полицаи провели с родителите на Вова профилактична беседа и подали сигнал в Комисията за закрила на непълнолетните.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа