Художничка закръгли принцесите на Дисни

За да не се чувстват момичетата потиснати

08 октомври 2017 г.

Снимка: Instagram / jonkuelart

Всяко момиче иска да прилича на принцеса, но в повечето случаи външния вид на героините от анимациите рядко съответства на реалността. Жонкуел Норууд от Ню Йорк решава този проблем по свой си начин, пише deti.mail.ru. Тя е моден илюстратор и споделя, че цял живот се е срамувала заради наднорменото си тегло.

„Струваше ми се, че само отслабването ще ми позволи да стана пълноценен член на обществото, да имам много приятели, да започна да се харесвам на хората“, казва тя.

В малко по-зряла възраст Жонкуел осъзнала грешката си и оттогава никой няма право да ѝ казва как да изглежда. Дори повече – тя нарича себе си адвокат на plus-size модата и е уверена, че пълните момичета в никакъв случай не трябва да се срамуват от тялото си.

Жонкуел в цялата ѝ прелест. Снимка: Instagram / jonkuelart

За да помогне на момичетата да приемат себе си, художничката създава серия рисунки, на които има редица принцеси и изобщо героини от анимации. Рисунките станаха хит в мрежата за броени дни и за Жонкуел писаха издания като Huffington Post и Daily Mail.

Отляво надясно и от горе надолу: Жасмин от "Аладин", Пепеляшка, Ариел, Снежанка, Спящата красавица, Бел от "Красавицата и звярът". Снимка: Instagram / styleandcurve 

Майките на много момиченца написаха на художничката благодарствени писма и коментари в Instagram. Много от тях харесват девиза на Жонкуел: „Ти си принцеса, независимо от това, как изглеждаш.“ Разбира се, има и критики по темата, но на тях сега няма да им обръщаме внимание.

Още от момичетата на Жонкуел. Снимка: Instagram / jonkuelart

Риана е в средата. Снимка: Instagram / jonkuelart

Друид шик. Снимка: Instagram / jonkuelart

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа