Сестрата, не партньорката избира по-успешно парфюм за мъжа

Обонянието ѝ открива по-точно подходящия аромат

15 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Решили сте да изненадате мъжа на живота си с нов аромат за Коледа. При избора по-добре се консултирайте със сестра му. Тя ще уцели най-добре какво му подхожда, твърдят учени от Charles University в Прага. Според тях сестрите, а не приятелките или съпругите успяват най-точно да открият подходящия за него аромат.

В проучването взели участие 16 мъже, техни приятелки и сестри. Те трябвало да подбират между 24 аромата. Всеки аромат попадал в една от 6 категории – папратови, дървесни, морски, цитрусови, ориенталски, ароматични.
Мъжете избирали парфюм за себе си, жените – за брат или партньор.

Ако искаме парфюмът да е сполучлив, той трябва да допълва аромата на собственото тяло, казват експертите. Проучването им установило обаче, че мъжете избирали удивително неуспешно парфюм за себе си. Същият избор правили и 25% от техните партньорки. Явно, подведени от предпочитанията на своя спътник в живота.

А най-успешна била селекцията на ухания, които сестрите подбирали за братята си. Обяснението на учените е, че те успяват да направят сполучлив избор, с което увеличават шансовете на брат си да е по-атрактивен, по-привлекателен и с по-голяма вероятност да създаде потомство.

Източник: The Daily Mail

 

Коментари
Последни видеа