Нов литературен герой очарова децата

Котаракът Петмез ще ги отведе на щури готварски приключения

30 септември 2021 г.

Снимка: Shutterstock

„Господин Сладтракакиш и пиратите“ е едно от най-новите заглавия на детския книжен пазар. И не само, че е ново, но и ще запознае малчуганите със съвсем нов литературен герой – забавният котарак Петмез. Той ще отведе малчуганите на чудни готварски приключения, които всъщност са забавни и за каките, батковците, мамите, татковците, че дори бабите и дядовците.

Снимка: Издателство „Труд“

Книгата е дебют на българския книжен пазар за английската писателка, която от години живее в Нова Зеландия – Стефани Буде. Очарователната поредица за деца от 7 до 12 години с главни герои готвачът Сладкатракиш и неговият котарак Петмез стартира със заглавието Г-н Сладтракакиш и пиратите.

Историята е забавна и красиво илюстрована. Господин Сладтракакиш дори не подозира какво го очаква, докато се подготвя за новата си работа като готвач на „Морска змия“. Мечтата му да готви на луксозен круизен кораб се сгромолясва, когато се натъква на куп пирати, и тутакси съжалява, че е приел предложението.

Присъединете се към господин Сладтракакиш и мързеливия му котарак Петмез, които ще търсят съкровище, но и ще се научат да не съдят за един пират по превръзката на окото му.

Следващите заглавия от поредицата са Г-н Сладтракакиш и детското бистро и Г-н Сладтракакиш и голямото състезание по приготвяне на сладкиши.

 

Коментари
Последни видеа