Анджелина Джоли ще продуцира детско шоу по ВВС за наболели световни въпроси

На първо място целта му е да учи младите на тълкуване на фактите и процеса на създаване на мнение

07 февруари 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

В ерата на измислените новини Анджелина Джоли се присъединява към екипа на ВВС, за да продуцира шоу за деца, посветено на наболели въпроси в света, пише mothering.com.
Звездната майка и активист се е заела с нелеката задача да направи достъпни и разбираеми за децата екзистенциалните проблеми на съвременния свят.
Продукцията е част от програмите на „BBC Learning“ и „Microsoft Education“, които имат за цел да продуцират детска шоу програма за юноши, която би следвало да увеличи достъпа им до качествена и безпристрастна информация.

Като изпълнителен продуцент Джоли се надява, че високите редакционни изисквания на шоуто ще дадат на децата по-широка гледна точка към различните проблеми, с които се сблъскват техните връстници по целия свят. Шоуто е фокусирано за деца на възраст между 7 и 14 години и ще се опита да развива тяхното критично мислене, разбиране и оценяване на събитията, които се случват в света. От ВВС се надяват и че по този начин ще стимулират младите да се занимават с ефективна журналистика и да бъдат отговорни по отношение на споделянето на новините като право на всеки човек. Първият сезон ще бъде на английски език, но планът е шоуто да бъде преведено или мултиплицирано на още няколко.

Джоли казва, че всички хора, които са включени в проекта, усещат огромната отговорност, която той носи пред лицето на младите по света.
Не е тайна, че Джоли е активист и има мнение по редица наболели световни проблеми, които включват децата, и се надява че може да създаде новинарска програма, информираща младите за съвременните събития, както и за такива, с които им предстои да се сблъскат. Основната цел е подрастващите да разберат какво е мнение и факт, за да могат да си направят собствени изводи и да бъдат критични за нещата от живота.  

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа