Английско бебе бе нарочено за терорист от САЩ

Защото дядо му направил грешка в документите

18 април 2017 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Тримесечният Харви Кенън Кейрнст трябвало заедно с мама, татко, дядо и баба да отиде на почивка в Орландо, щата Флорида, САЩ, а вместо това заминал на интервю в американското посолство в Лондон, съобщава The Guardian. Всичко се случило, защото, попълвайки анкетата на внучето, дядото Пол Кенън се объркал и отговорил положително на стандартния въпрос: "Планирате ли да се занимавате или някога занимавали ли сте се с терористична дейност, шпионаж, диверсия или геноцид?"

Майката Фей, бебето-терорист и дядото Пол, виновен за грешката. Снимка: Twitter / The Guardian

Тази досадна грешка струвала скъпо на семейството на Харви. На бебока напълно сериозно му отказали правото на пребиваване в САЩ и го извикали на интервю в посолството. На Харви му се наложило да дойде в Лондон от графство Чешир, като пътят до там и обратно отнема 10 часа, което е повече, отколкото полета до Орландо. Освен това, на родителите на бебето им се наложило да променят вече купените билети и да вземат нови, което им струвало допълнително 3000 британски лири. 

По думите на дядото Пол, Харви се държал много добре на интервюто и не заплакал нито веднъж: "Той никога не е участвал в геноцид, нито в шпионаж, а що се отнася до саботажа, може и да става дума за няколко пропуска на дневен сън, но реших, че ще е по-добре да не споменавам за това в посолството, тъй като на тези хора напълно им липсва чувство за хумор, и те, изглежда, изобщо не отразиха забавната страна на ситуацията."

"Това беше наистина скъпоструваща грешка, но се надявах, че в посолството ще разберат и няма да ни карат да минем през всичко това, - казва дядото на Харви. - Ако бях терорист, сигурен съм, никога нямаше да отговоря с "да" на този въпрос."

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа