БНТ1 ще предава на живо кралската сватба на годината

Специалното предаване за принц Хари и Меган Маркъл е в събота

16 май 2018 г.

Снимка: БНТ1

Милена Цветанска и Георги Любенов ще водят специалното предаване в събота, 19 май, по БНТ1, което ще отведе телевизионните зрители във Великобритания, за да проследят на живо събитието на годината в кралската фамилия - брачната церемония на актрисата Меган Маркъл и принц Хари.

Тя ще се състои в параклиса „Сейнт Джордж“ в двореца Уиндзор, а традиционната тържествена обиколка с кралската карета ще бъде из улиците на градчето.

Специалното студио „Кралската сватба“ ще започне в 13:55 ч. Подробности за церемонията и изискванията на протокола ще бъдат обсъдени с експерта в тази област Мария Конакчиев, а детайлите в облеклото и стила на високопоставените гости ще следи главният дизайнер на БНТ Ина Исса. Бляскавото събитие ще бъде разгледано и в контекста на помрачените политически перспективи за Великобритания с политолога Ана Динкова и ПР специалиста Любомир Аламанов. Разговорът в студиото ще бъде допълнен с малко известните факти около дългоочакваното светско събитие от преводача Сабрина Хил и главния редактор на сп. „Hello“ Инес Павлова.

В специално интервю от Лондон, световноизвестният български цигулар Васко Василев ще разкаже за своите срещи с членове на кралското семейство и защо хората днес все още имат нужда да вярват в приказки. Един от най-успелите журналисти във Великобритания, работил дълги години за ВВС, българинът Огнян Бойчев също ще се включи на живо от английската столица с разказ за британците, които се готвят за Брекзит, докато празнуват кралската сватба.

Водещите на специалното студио ще припомнят на зрителите невероятната история на крал Едуард VIII, който абдикира в името на любовта си към американката Уолис Симпсън. Обществената телевизия ще покаже и кои са другите жени без кралска кръв, подобно на Меган Маркъл, които са ставали част от благороднически фамилии.

Коментари
Последни видеа