Джесика Алба със сериозен житейски урок към децата си

Особено, когато се оплакват, че твърде много работи

06 ноември 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Джесика Алба знае от първа ръка какво е да си успешен. Актрисата и съосновател на The Honest Company – фирма за натурални бебешки продукти и козметика, разказва в интервю за списание Parents за собствения си път, за възпитанието, което родителите са й дали и как тя го прилага върху трите си деца – дъщерите Хевън Гарнър на 7 г., Онър Мери на 10 и 10-месечния си син Хейс Алба, които има от съпруга си Кеш Уорън.

Аз съм от семейство, в което родителите ми са били тийнейджъри, когато съм родена и нямам сребърна лъжичка в устата. Но въпреки всичко намерих начин да бъда успешна в бизнеса, който не беше много приветлив за мексиканско момиче. Така че цял живот исках да им се докажа“, казва Алба.

Джесика работи усърдно върху кариерата си като актриса и в бизнеса си, за да даде пример на децата си, особено на по-голямата Онър: „Не мога всеки път да я водя или взимам от училище, но й показвам, че времето ми е ценно и това трябва да разбира у мен. Искам също да осъзнае, че работата ми е важна.

Поради натоварените си работни графици и тя, и съпругът й искат да са сигурни, че децата им знаят цената на труда: „Ако се оплакват, когато аз или Кеш отиваме на работа, им казвам: „Харесвате ли си живота? Защото той не е безплатен. Аз и баща ви работим много, за да може да имате всичко това. Така че се погрижете за собствените си задължения. И знаете ли какво? Ако не работите здраво, животът ви няма да бъде винаги такъв. Ще трябва да разберете какво искате да правите. Ходете на училище, справяйте се добре и се отнасяйте към другите с уважение.“ Категорична съм относно това“, казва многодетната майка.

Вярванията и морала на Джесика са вплетени и в последната й роля в сериала „Лоши момчета“, с която ще я видим отново на малкия екран: „Връщам се към актьорството, защото това беше първата ми любов и част от мен. Холивуд е различен сега, в сравнение с преди десет години, когато почти се пенсионирах. Сега е ясно колко е важно и жените да са добре платени, без значение дали са пред или зад камерата. Движението „MeToo“, въпреки че бе създадено поради много травми и болка, осветли хората“, казва актрисата.

Алба не е единствената в семейството си с подобни разбирания: „Цял живот съм била феминистка, защото винаги съм вярвала в равноправието. Съпругът ми и децата вярват също. Това са основни понятия – да си любезен, честен и да се изправиш срещу всеки, който не се отнася към теб по този начин. Не е толкова сложно.

Източник: People, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа

Магията си ти

21 януари 2021 г.