Хилари Бъртън разказа, че е направила аборт след загуба на бременността си

Актрисата призна, че тогава това е било единственото възможно решение, за да съхрани матката си

29 юни 2022 г.

Снимка: Getty images

Хилари Бъртън се присъедини към хилядите жени, споделящи своите драматични истории за абортите на фона на отмяната на Върховния съд, която елиминира конституционното право на аборт в САЩ.

Снимка: Instagram

39-годишната актриса сподели снимка на 4-годишната си дъщеричка в своя профил в Instagram, припомняйки, че е можело никога да не стигне до раждането й, ако преди това не е била направила аборт по медицински причини, след загубата на бременността си. Това е бил единственият възможен начин да запази матката си и да може да се надява на нова бременност някой ден.

Това е моето дете. Любима моя. Дъщеря ми! Не е тайна, че се борих дълго с безплодието. Загубата на многоплодната ми бременност преди нея беше травмираща. Но женските тела са различни и непредвидими, написа тя. След което продължи с откровението: „Абортът след смъртта на плода позволи на матката ми да се възстанови по начин, който я направи достатъчно здрава, за да изтърпи бъдещата ми бременност. И няма никакво значение какъв термин ще бъде използван за това. Официалната дума в болничните документи е аборт“.

За Бъртън този ден бил един от най-лошите в живота й, призна още тя. Освен малкото момиченце, актрисата има още едно дете – 12-годишен син, от съпруга си Джефри Дийн Морган.

По материали от People

Коментари
Последни видеа